19 december 2017

Deze datum is toch wel even iets, althans voor mijzelf.

Het is nu 9 jaar geleden dat mijn vader op die datum op ruim 86 jarige leeftijd overleed. Dus op 19 december 2008. Het was op zich geen verrassing. Want hij was toen de laatste maanden behoorlijk aan het aftakelen. Dus gewoon overleden aan ouderdomsklachten.
Niet dat ik met weemoed aan terugdenkt, maar wel even nu stilstaat bij deze datum. Met hem had ik nog wel regelmatig contact en we konden met elkaar zeker goed vinden. Heel anders dan met mijn moeder, broer en zus.

Hij had ook zeker behoorlijk wat “fouten” in zijn leven gemaakt, maar ik kon met hem wel een gesprek voeren. Dit veelal over de geschiedenis van Winterswijk en wat er in onze maatschappij speelt. Ook wel over “ditjes en datjes”. Hij was nogal bourgondisch aangelegd. Pudding, grote dikke uitsmijters, vette producten…. dubbel drankjes zoals cola tic, of citroen brandewijn met 7-up etc. Ik noemde hem altijd Bollie. Want het was een zeer stevige vent van ver over de 100 kilo.

Rond zijn omgaan met zijn financiën en de regels daaromtrent, zal ik zeker niet willen ruilen. Hij leefde graag boven zijn stand en gaf hierdoor teveel geld uit. Ook verzuimde hij weleens rekeningen te voldoen. Hierdoor kwamen mijn ouders vroeger in financiële problemen, waarvan de gevolgen heel groot zijn geweest. Dat heeft enorm veel impact op mij zelf gehad. Ik denk soms veel meer bij mij dan bij mijn broer en zus.

Ik ben zelf heel secuur op mijn gelduitgave en ik werd als kind door mijn moeder, broer en zus nog weleens knieperig bestempeld. Terwijl ik zelf vind, dat ik helemaal niet knieperig ben, maar gewoon mijn rekeningen op tijd betaal en zorg dat ik niet meer geld uitgeef, dan wat ik heb.

Ook is dit de datum dat mijn vriendin, c.q. kennis, wie ik al jarenlang contact heb en rond haar 25 verjaardag naar Canada is geëmigreerd. Ik heb nog steeds af en toe contact met haar en afgelopen week heb ik haar moeder opgezocht in het verzorgingshuis. Veelal contact via Whats app en mailadres. Zo heel af en toe een half uur tot een uur.

En ik ben daar ook vaak welkom. Haar vader is niet zo lang geleden overleden, waar we elkaar ook hebben gesproken. Want mijn vriendin was natuurlijk voor deze situatie naar Nederland overgevlogen. Nu is ze voor 6 weken vakantie op Goa (India) waar ze een huisje heeft, want haar man is van Indiaanse afkomst. Ze is 58 jaar geworden.

Ook had ik die dag 19 december jl. een gesprek met mijn werkleider, klantmanager/werkcoach van mijn werkgever en mijn begeleidster. Ik heb op zich een positief gesprek gehad en maak per 1 december jl. gebruik van de 59+ regeling. Hierdoor werk ik in plaats van 36 uur, 28,8 uur. Dit tegen 7,5% loon. Het is nog een oude regeling welke ik volgens het CAO-WSW nog voor 1 januari 2018 gebruik kon maken. Dit omdat ik al een dienstverband heb van meer dan 5 jaar.

Natuurlijk door de lange ziektewet-periode werkte ik de laatste maanden 24 uur. Tot 1 januari zo bij zo ben ik nog 2 uur per week ziek, waarbij ik hoop dat ik per 1 januari volledig hersteld gemeld kan worden. Ik mag ook blijven bij mijn huidige werkplek en er zijn kansen voor mij. Wel moet ik oppassen dat ik mijn structuur behoud, zodat de rust in mijn hoofd onder controle houdt.

Ik mag zo bij zo de eerste maanden, en misschien zelfs langer bij mijn huidige werkplek blijven. Er binnen nu en komende half jaar wel een verhuizing in zicht. Maar dat kan ik zeker heel goed handelen. Waar en wanneer de nieuwe locatie concreet is en gerealiseerd wordt is nog niet bekend. Maar ik zie nu wel weer mogelijkheden voor mij en ook dat ik mijn kwaliteiten van mijn autisme in kan zetten.
Hopen dat we dit zo kunnen houden.

Dit delen