4 daagse Nijmegen 2019

Tot de 100e 4 daagse van Nijmegen heb ik deze 16x uitgelopen. Sindsdien niet meer ieder jaar. Het werd me te druk en staat deze niet meer jaarlijks op mijn agenda.

Omdat mijn man graag naar de camping terug wilde waar we altijd logeerden tijdens mijn deelname in Nijmegen met de 4 daagse wandeldagen. Bij de 101e editie heb ik daar wel gelogeerd, maar niet meegewandeld. Dat vond ik eigenlijk niet echt wat.

Dus bij terugkomst van de camping heb ik mij nog op mijn oude startnummer voor de Nijmeegse 4 daagse ingeschreven.

Het lopen, dat ging nog, maar hoe zal ik die prikkels verwerken met al die drukte aldaar.

Ik kon me voor het eerst inschrijven voor de 30 kilometer en deze heb ik ook nu uitgelopen. Dus het 17e kruisje heb ik binnen.

De derde dag merkte ik dat de drukte mijn tot ging eisen. Ik kreeg wat last van mijn rug, maar meer had ik last van chaos in mijn hoofd. Dan krijg ik toch hele nare gedachte. Dus na binnenkomst heb ik op de camping ‘s middags nog een extra uur op bed gelegen en ook nog geslapen.

De 4e dag ben ik bewust als een van de laatste gestart. En dat vond ik wel prettig. De laatste 12 kilometer was als het ware een complete intocht. En druk dat het was. Aan het eind was ik best moe, meer van alle prikkels door de massa, harde muziek en andere behoorlijk veel decibellen aan geluid.

Ik had een mooi afleiding gevonden. Een grote zak hondenkoekjes meegenomen en diverse honden met hun baasjes aangesproken. Meer dan 95% vonden het leuk dat ik hun hond een koekje gaf. Ik had in korte tijd nog nooit zoveel koekjes kunnen geven als tijdens deze 4 dagen.

Het weer was goed. Niet te warm, te koud. En totaal geen regen gehad. Wat mij ook altijd opvalt is dat als je de Nijmeegse 4 daagse heb uitgelopen eerder gewaardeerd wordt dan een andere 4 daagse. Ik denk dat het komt door de bekendheid.

Weer een ervaring rijker. Ik heb ook leuke dingen meegemaakt. Maar ik denk dat ik deze nu zeker nog niet jaarlijks ga doen. Andere 4 daagse vind ik eigenlijk prettiger wandelen.

Dit delen