Het aanvoelen dat er iets niet goed gaat of geen fijn gevoel geeft (door HSP?)

Afgelopen week heb ik toch wel heel veel nare prikkels gehad. Ik merk er nu nog wel wat van. Maar probeer me rustig te houden en op tijd rust te nemen. Afgelopen weekend heb ik enorm veel geslapen. Dus mijn geest was hierdoor wel oververmoeid.

Afgelopen week had ik hele nare gevoelens en ik kon het niet echt goed thuis brengen. Mijn bazin op het werk was wel aardig, maar ergens merkte ik aan haar dat er iets hapert. Niet zo zeer dat ze op anderen afreageert. Maar ik merk dat ze dingetjes vergeet. Zoals de hond aan de lijn doen, als het in de keuken moet liggen. Terwijl ze mij overduidelijk heeft gezegd dat de meest blonde hond altijd vast moet zitten als er bezoek is. Er is afgelopen week al meer dan 2 x gebeurd dat hij zonder riem in de keuken lag. Gelukkig heeft de hond geen verkeerde dingen gedaan. Wel, maar persoonlijk vind ik dat normaal, dat het altijd naar mij toekomt om even een aai te vragen. Hij krijgt slechts een keer per dag, wanneer ik moet werken koekjes krijgt.
Ook zag ik dat mijn bazin stiller was.
Nu afgelopen vrijdag kwam er voorzichtig uit dat ze zo bij zo voor een examen is gezakt. Ze heeft nog wel verteld wat de vraag was en wat voor antwoord zij had gegeven. En dat antwoord bleek dus fout te zijn geweest. Ze kon de antwoorden nu ook leven van het examen wat ze heeft gehad. Tja, dat kost haar weer geld.
Maar ik merk ook overduidelijk dat het organisatorisch ook nog minder is dan dat het al was.
Natuurlijk is het haar zorg om een diploma te moeten halen voor iets wat ze wilt doen. En eigenlijk zonder dat ze het beseft, organisatorisch het toch niet goed in de hand heeft. Zoals ook de kinderopvang.

Afgelopen zaterdag had ik dienst op de kinderboerderij. Daar zijn ook andere beheerders, dus ook andere regels. Alles stond anders , Er waren nu minder dieren, veel zijn er verkocht. En ondanks het mooie weer viel het bezoekersaantal dit keer een beetje tegen.
Ook geen kinderen die om 16.00 uur er waren om geiten te mogen voren.

Met de wandelcoaching verliep het dit keer vanaf begin ook niet lekker. Op een gegeven moment raakte 2 van de deelnemers bijna slaags met elkaar. Ik heb heb proberen tot bedaren te brengen. En later heb ik zowel mondeling als telefonisch contact opgenomen met de professionele krachten.
De volgende dag werd ik gebeld hoe dit conflict is ontstaan. En gelukkig willen ze met deze 2 ruziemakers in gesprek. Ik mocht er wel bij zijn, maar ik heb gemeld, als jullie het wensen doe ik het, maar voor mij hoeft het niet direct nodig. En daar gingen ze mee akkoord.
Het ging er nogal heftig aan toen. En ik denk….. kalm blijven, het is hun probleem. En ook dat de professionele krachten wel doorhadden dat ik geen aanstichter ben geweest. Dat bevestigd mijn voor gevoel dat ik heel goed bij deze professionals terecht kan bij dit soort calamiteiten.

Ook heb ik 2 honden uitgelaten, de grote samen met het puppy. 2 hele lieve honden. Zo mooi om te merken dat de kleine pup pas ging eten, wanneer ik bij haar kwam. En ze hebben netjes naar mijn consequente rustige bevelen geluisterd.

Het was me al met al een weekje wel.

Dit delen