Aardig wat in gewicht afgenomen

Wegens mijn kleine aangeboren hartafwijking, nl. VSD, is het toch belangrijk dat ik mijn gewicht in de gaten houdt. Daarbij is wegens hormonale veranderingen, welke vaak na de overgang gebeurd, in mijn lichaam heb ik ook aanleg gekregen om te hoog cholesterol.

Ik had donderdag de 2e consult bij de gewichtsconsulent. Voor dat ik bij die gewichtsconsulent was, was ik al enkele kilo’s afgevallen. Maar in twee weken tussen de 1e en 2e consult was ik 2,8 kilo minder in gewicht ben geworden. Er moet nog diverse kilo’s af.  Mijn bmi zit momenteel rond de 26,6. Dus dat is teveel.

Nu denk ik dat dat best wel veel is, bijna 3 kilo in twee weken. Het was zeker wennen een ander etenspatroon. Minder zelfgemaakte custard of griesmeelpudding. Al deed ik dit met zoetstof op smaak brengen in plaats van suiker. En ik was enkele weken voordat ik het 1e consult bij de gewichtsconsulent, al vele malen minder gaan snoepen

Helaas vergoed mijn zorgverzekering de consulten niet, ondanks dat ik een uitgebreide zorgverzekering heb.

Wat me wel opvalt dat ik ook minder brood en aardappelen eet. Slechts 2 boterhammen per dag en 2 redelijk grote aardappelen. Eerlijk gezegd vind ik dat wat weinig. Want ik ben gewend om 4 boterhammen per dag te eten en 3 grote of 4 kleine aardappelen per dag te eten.

Wel iedere dag nu een klein handje met gemengde onbewerkte noten. En meer biogarde, magere kwark, magere Griekse yoghurt, karnemelk en halfvolle yoghurt.  Ook iedere dag een gekookt ei. Gebakken ei is ook goed, maar dat doe ik bewust 1x in de week.

Zo bij zo kwam ik makkelijk aan 10.000 stappen per dag. En nu heb ik een gemiddelde stappen per dag  rond de 15000. Dat komt ook omdat ik in voorbereiding ben voor de Plus 4daagse in Alkmaar en 3x in de week nog jog.

Sinds kort ben ik ook regelmatig gaan zwemmen…. 1x i.d. Week/10 dagen.

Nu had de gewichtsconsulent er ook over dat ik nu maar 2x in de week fysio Aktiek moet doen. Maar ik vind 1x in de week meer dan zat. Fysio Aktief doe ik via een fysio-praktijk. Dit doe ik al diverse jaren. Maar om dit meer te gaan doen, is voor mijn mentaal en financieel te belastend.

Eerlijk gezegd vind ik deze gewichtsconsulent wel erg voortvarend. En ik zeg haar ook, dat  als zij een voorstel doe, of dit voor mij haalbaar is of niet. Anders is het voor mij veel te stressig. Waarschijnlijk nog 2 a 3 consulten bij haar. En dan misschien stoppen met haar.

Ik heb gezien dat je via voedingscentrum.nl ook een hoop kan uithalen.