Afgevallen en advies slechts 1 aardappel

Ik ben een emotie-eter en heb een suikerverslaving. Waardoor ik dan enorm aankom, doordat ik teveel suikerhoudende producten eet zoals chocolade, ijs, koekjes ect. Hiervoor ben ik naar een gewichtsconsulent gegaan.

Ik heb gelukkig mijn emotie-eten al een hele tijd goed in de hand. Hierdoor ben ik ook enkele kilo’s kwijt. Ik ben naar een gewichtsconsulent geweest, omdat ik een te hoog cholesterolgehalte had. Of misschien nog heb.

De assistente van mijn huisarts adviseerde mij niet eerder dan in juni bloed te laten prikken. Het is bij onze huisartsenpraktijk mogelijk om zonder afspraak bij de huisarts bloed te laten prikken, mits je bij een behandelaar ben. Zoals ik wie een behandelaar in de arm heeft genomen, om mijn eetgedrag aan te passen.

Diverse kilo’s ben ik al kwijt. Het is naast mijn vele bewegen wat ik doe, ook wat krachtoefeningen te doen. Maar mijn coach gaf aan, dat ik hierin niet te ver moet doordraven, omdat ik al genoeg beweeg. En niet zoveel krachtoefeningen te doen, welke de gewichtsconsulent heeft geadviseerd. Die krachtoefeningen welke ik doe bij fysio Aktief is volgens mijn coach genoeg. Dus niet extra. En ik merk en denk ook dat mijn coach gelijk heeft.

Nu, adviseerde de gewichtsconsulent niet meer dan 1 aardappel te eten. Terwijl ik toch al diverse kilo’s kwijt ben. Mijn taille is nu onder de 80. Vanmorgen zelfs 76 centimeter.

Ik heb een paar dagen geprobeerd met 1 aardappel op een dag.  Ik had al vermindering van 4 a 5 aardappelen naar 2 grotere of 3 kleinere aardappelen. Maar ik ging met honger van tafel af.  Ik kreeg ook geen advies wat ik extra moet eten, als ik slechts 1 aardappeltje eet, van nog geen 100 gram. Mijn snoepneiging kwam weer terug. Dus ik ga weer 2 normale of 3 kleine aardappelen eten. Ondanks dat heb ik de snoepneiging toch onder bedwang gehouden. Maar ik werd iedere keer ‘s nachts wakker. En ging dan maar wat water drinken.  Dat heb ik 3 dagen volgehouden. Ik kreeg ook last van onrust in mijn hoofd.

Ik heb officieel nog een consult bij die gewichtsconsulent, en ze gaf aan dat ik bij haar verder kon om verder mij met mijn eten te begeleiden. Maar ik kon ook kiezen uit 5 weegmomenten. Ik denk dat ik beide opties niet doe. Ik ben toch niet zo heel tevreden over deze gewichtsconsulent. Ze is te hoogdravend in haar advies. Dat zal ze wel niet leuk vinden, maar toch.

Mijn coach, die gaf aan dat ik ook niet moet doordraven om teveel tegelijk te willen om af te vallen. Maar ook in mijn beweegactiviteiten. En mijn coach, wie mij al jarenlang kent, heeft gelijk.

Nu heb ik gisterenavond een online workshop gevolgd, zwaarder door stress. Dit vanuit emotie-eten de baas. Dat was heel goed en mooi duidelijk weer gegeven. Daaruit blijkt dat ontspannen en rust net zo belangrijk is, dan alleen maar actief te moeten zijn en zo weinig eten, waardoor je flauw wordt.

Ik denk dat ik bij deze gewichtsconsulent ook stop. En dan heb ik gelukkig nog mijn coach waar ik ook advies kan krijgen.

Deze coach heeft ook kennis van gezond leven en rustige momenten inbouwen.

Dit delen