Algemene ledenvergadering NVA regio Noord-Brabant

Algemene ledenvergadering

Donderdag 27 september vanaf 19.30 uur tot 22.00 uur. Let op: tijden worden mogelijk nog gewijzigd!
Deur open vanaf 19.00 uur. Let op: tijden worden mogelijk nog gewijzigd!

Locatie:

Grote aula in het Elisabeth Ziekenhuis Tilburg
Hilvarenbeekseweg 60 Tilburg
Route 73

Spreker:
Arie van Wijhe

Onderwerp:
Snap je wat ik bedoel? is een liefdevol, aangrijpend maar ook humoristisch relaas van een vader met een dochter met een beperking. Arie van Wijhe beschrijft slapeloze nachten en woede-uitbarstingen. Maar dan zijn er de momenten die het allemaal waard maken: wanneer Marije, op haar unieke manier, plotseling laat merken hoeveel haar ouders voor haar betekenen.

Al vroeg valt op dat Marije zich anders ontwikkelt dan andere kinderen. Ze ligt ‘s nachts tandenknarsend in haar bedje, kijkt het liefst niemand aan en kan uren in haar eigen wereld verdwijnen. Wanneer ze vijf is, wordt na een reeks onderzoeken eindelijk de diagnose gesteld: Marije is autistisch.

Over de auteur
Arie van Wijhe (1948) werkte als manager en directeur binnen commerciële en maatschappelijke organisaties. Eerder verscheen van zijn hand het autobiografisch
boek Angstig verliefd over de liefdevolle relatie tussen een grootvader en zijn kleinzoon, en indirect over het verband tussen passie en leiderschap.
In Dokter, luister nou!, zijn tweede (auto)biografisch boek, wordt schrijnend zichtbaar wat de gevolgen voor patiënten kunnen zijn van de marktwerking in de zorg, de bezuinigingen en het voorschrijven van protocollen. Van Wijhe legt vanuit patiëntperspectief de paradox van ons huidig zorgsysteem pijnlijk bloot.

Omstreeks 21.00 uur is er een korte pauze waarna er vragen gesteld kunnen worden. Let op: tijden worden mogelijk nog gewijzigd!
Rond 21.45 uur volgt de officiële ledenvergadering. Let op: tijden worden mogelijk nog gewijzigd!

 

Kosten:
NVA-leden gratis
Niet-leden 5 euro