Andere opvatting van inspiratie.

Ik merk geregeld dat het gevoel van mij zelf vaak heel anders is dan bij andere mensen.

Afgelopen woensdagmiddag had ik een vrijwilligersmiddag van Wandelcoaching welke ik vrijwillig op de dinsdagavond doe vanuit buurtsportcoach Haaksbergen.

Dit bij de GGZ instelling in Enschede, bij welke onder auspiciƫn van deze instelling de wandelcoaching doe.
Hierbij hadden we van 2 geestelijke verzorgers een voorstelling waarbij wij als toeschouwer moest/kon aangeven wat je bij deze voorstelling voelde en wat er bij je opriep.

We kregen een filmpje te zien waar een drukte van mensenmenigte in een bedrijfskantine is. Dat kwam bij mij al erg chaotisch over. Op een gegeven moment begon een vrouw halleluja te zingen. Een liedje welke rond de kerstperiode tot vervelends toe op de radio of tv hoort.

De volume stond volgens mij ook erg hoog. En ik vond het eerlijk gezegd meer krijsen dan echt zingen. Het werkte erg aanstekelijk, want zo langzamerhand begon in dat filmpje steeds meer mensen halleluja mee te zingen. Dit op een heel enkeling na.

Ik gaf aan dat mijn gevoel meer gaf dat het erg chaotisch aan toe ging en zag dat er een enkeling niet ging meezingen. En dat dit mij wel erg veel prikkels gaf, waarbij ik het liefst bij weg ga. Want het gaf daarbij ook behoorlijk veel herrie.

Wat de bedoeling was, is dat je dit moet zien, dat je met elkaar steeds meer gaat verbinden om tot een goed resultaat te geven en ook een goede samenwerking tussen de mensen onderling. En het scheen ook te zijn dat veel mensen dit ook zo ziet. Dit zo in het kort weergegeven.

Voor mij zijn er andere materies om tot goede samenwerking en verbinden te komen welke tot een goed resultaat (kan) leiden. En niet door halleluja te zingen. Ik vat het dan natuurlijk heel exact en letterlijk op.

Dan blijkt van hieruit, denk ik, dat ik echt op veel vlakken autistisch denk. En dat je op een eigen manier toch goed met anderen kan samenwerken en elkaar kan helpen.

Daarna hebben we zeker hele goede lezing gehad van deze twee geestelijke verzorgers van deze GGZ instelling in Enschede. We konden vragen stellen en de tijd ging ook zeker zeer snel. Het was verder best wel een gezellige middag.