Andere vooruitzicht is “Effen wennen”

Positief bericht omtrent mijn werksituatie, is toch even een omschakeling.

Goh na het goede bericht van afgelopen donderdagochtend, is het toch wel wennen, die overgangen.

Ik heb de indicatie beschut werk, dat kan zijn zowel intern, als gedetacheerd. Dit vanuit de oude regel WSW 2014. Volgens  mijn weten is de gemeente om volgens de participatie wet verplicht om passend werk dan voor mij te vinden.

Aangezien er hier in Oost Achterhoek, en misschien wel meer  gebieden dit moeilijk te vinden is, want er is hier al een paar jaar geen sociale werkplaats meer. Er is wel een voorziening waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een vervanger voor de SW-bedrijf. Maar daar is alleen inpak- en simpele monotone werkzaamheden op grote lawaaierige ruimtes. Nou daar loop ik gewoon compleet in vast.

Donderdagmiddag had ik een kerstdiner met ongeveer 14 mensen bij de Dorpskamer in Lichtenvoorde. Was erg gezellig. En het eten was ook erg lekker. Slechts 5 euro voor betaald.

Net voordat aan tafel mochten, belde mijn klantmanager mij op. Bleek dat ze er ook mee zat, maar niet wist hoe ze moest handelen. Ik was blij dat ze belde, want ik vroeg al af waarom ze geen contact met mij opnam, en alles via mijn begeleidster regelde. Maar nu ze het heeft uitgelegd, snap ik het. Ik vermoed dat mijn situatie haar verstand te boven kwam, dus voor haar te moeilijk.

Vrijdag heb ik ‘s morgens gezellig gehad tijdens mijn werk in Winterswijk. Een stel allochtone dames wie hele lekkere dingen hebben gemaakt waar we met ons allen aan konden eten. Er was meer dan voldoende. Ik was blij dat ik vrijdagmiddag heb vrij genomen, want al die perikelen van afgelopen weken heeft toch wel impact op mijn geestelijke welzijn.

Vandaag heb ik een kleine tocht van 10 kilometers waar midwinterhoorns actief waren gewandeld. Met de fiets er naar toe, dus 9 kilometer fietsen heen en weer terug.

Net het laatste stukje tijdens de tocht, welke zeer afwisselend en mooi was, begon het te regenen. Bij de finish was het binnen wel heel druk, en ook nog een zangkoor erbij…… Pfffff daar raak je echt wel overprikkeld van. Ik had nog een muntje gekregen, waardoor ik nog recht had op een consumptie. Maar het duurde nogal lang voordat je geholpen werd. Dus in plaats van thee, heb ik maar een flesje spa rood genomen, waarmee ik gelijk naar buiten ging. Mensen wie voor en na mij waren, snapten er geloof ik geen bal van, dat mijn informatieverwerking bij lawaaierige en chaotische omgeving niet kan filteren.

Ik voel dan weer die nare stemmen, angst- en depressieve gevoelens.

Het was mijn bedoeling om weer rust in mijn hoofd te krijgen, en wandelen is een van de dingen welke goed helpt. Ik moest echt wel wennen en omschakelen dat  er voor mij weer een verandering in komt. Ik moet echt even de tijd nemen om weer in structuur te komen en in mezelf rust te gunnen.

Op de fiets werd ik nog natter. Dus gelijk thuisgekomen onder de douche en even op bed gelegen. Nu ook nog effe rustig aan doen. Misschien maar goed ook dat mijn man en ik geen familiegebeuren hebben tijdens de kerstdagen.

Op dit moment gaat het gelukkig iets beter. Ondanks dat ik wat verkouden ben, maar ja dat heerst nu eenmaal.

DUS ALLEMAAL NOG EVEN WENNEN.

Dit delen