Apeldoornse 4 daagse 2017

Vorig jaar kreeg ik tijdens de Nijmeegse 4 daagse zo veel last van prikkels, dat ik toen al besloten heb om zeker dit jaar een andere vierdaagse te kiezen als hoofdvierdaagse. Dit keer gekozen voor die van Apeldoorn.

Nu heb ik 2 weken vakantie voordat ik met het nieuwe werk begin.
Eerst alles voorbereiden om 4 nachten te overnachten in hotel De Cantharel te Apeldoorn. De was doen, in huis de gangbare zaken poetsen, tas pakken en alles wat erbij hoort. Mijn man blijft thuis, hij heeft daar in Apeldoorn niets aan. Volgende week zijn we samen aan het kamperen op de camping waar we altijd verblijven tijdens de Nijmeegse 4 daagse.

Bewust heb ik dit jaar gekozen voor de 4 daagse van Apeldoorn. Die van Nijmegen word me te druk, zoals het nu aan toe gaat. En die van Apeldoorn heb ik al een aantal jaren niet gewandeld. Dit keer is het de 6e keer.
De voorspelling van het weer is voor de eerste paar dagen niet geweldig. Maar ach, als het maar geen onweer, extreme storm of ijzel komt. En dit keer de super de luxe hotel waar ik in mijn eentje tijdens dit evenement logeer.
Bij de in cheque duurde het vrij lang voor dat ik aan de beurt was. Heel veel mensen die nu aankwamen om in dit hotel te overnachten i.v.m. De Apeldoornse 4 daagse. Ik kreeg een enorme royale luxe 2 persoons-kamer op de begaande grond. Dit met een mooi uitzicht.

De eerste dag richting Beekbergen, hadden we de hele dag droog prachtig wandelweer. Ook de route was zeer mooi met goed natuurschoon. Onderweg diverse mensen gesproken en met een echtpaar samen een leuke rust genoten op een minicamping waar ik tegen een relatief goedkoop tarief een heerlijke kop thee heb genuttigd. Ook al zal je gebak erbij nemen, dan is het nog goedkoop. Maar die heb ik maar overgeslagen. In zo’n hotel is genoeg luxe maaltijden te genieten.
Ik had vanuit het hotel een vierdaagse arrangement, waarbij ik een goed lunchpakketje had, waar ik meer dan genoeg aan had. Het was dus volop genieten.

Jammer dat de 2e dag langs Paleis ‘t Loo en door het Kroondomein het enorm regende. Slechts bij de laatste paar kilometers klaarde het weer op en werd het droog. Gelukkig geen storm of ander “gevaarlijk”weer. Maar wel door enorme plassen water, modder en boomwortels, waarbij je enorm op de weg moest letten dat je niet struikelde. Ik had het idee dat we vandaag meer kilometers waren dan de 31 kilometer welke op papier staan. Later hoorde ik wel dat er meerdere mensen dat hadden en enkelen hadden de gps aangehad, waarbij de teller meer dan 34 kilometers aanwees.
Heerlijk zo’n Welness in het hotel, waaronder de sauna.

Vandaag door het gebied van Kootwijk en omgeving was ook prachtig, Wel veel mul zand, maar prachtige plaatjes in natura er voor terugkregen. Onderweg mensen gesproken wie uit verschillende delen uit ons land kwamen. Er doen ook veel Belgen mee, maar ook van andere nationaliteiten. Natuurlijk niet zoveel als in Nijmegen. Maar alles met elkaar, inclusief daglopers rond de 3000 per dag. Hiervan 2493 lopers voor de vierdaagse.
Ook kent deze 4 daagse diverse uitvallers. Ik schat als ik de statistieken las, rond de 10%. Het was vandaag ook prachtig weer, een heel verschil met gisteren.

Nu de laatste dag. Weer trof ik de mensen uit Delft met wie ik de eerste dag bij de eerste rust van de eerste dag tegenkwam. De vrouw had een voetblessure en zij is hierdoor een kortere afstand genomen. Met haar man heb ik de reguliere afstand uitgewandeld. Heel gezellig en wederom een prachtige route vol natuur. Hij is een verpleger wie ook binnenkort begint aan een nieuwe baan bij Buurtzorg in Almere. Ik gaf hem aan dat ik goede ervaring heb met Buurtzorg. Deze instelling hebben mij een aantal jaren geleden ook rond onze huishouding thuis mij heel goed op weg geholpen. Toen doen ik net de diagnose klassieke autisme heb gekregen.
Het ging nu door Hoenderloo, waarbij ook over het terrein van de instelling Hoenderloo ging. Tja, daar waar kinderen met complexe psychiatrische problemen behandelingen kunnen krijgen.
De intocht ging met mechanische muziek vanuit luidsprekers. Voor mij hoeft dat niet zo nodig. Ik vind zoals het in Diever gaat veel leuker. Daar in Diever kregen we een hele mooie roos, welke altijd heel mooi thuis meer dan een week kunnen staan.

Een vierdaagse welke toch voor herhaling vatbaar is.

Dit delen