Autismecafé in Winterswijk

Tja ik ben weleens bij een autisme café in Doetinchem en in het verre verleden incidenteel in Enschede geweest. En op een van mijn werkplekken is ook autismecafé geopend.

Ik werk op een van mijn werkplekken in een sociaal centrum. Daar is sinds vorig jaar september een autismecafé begonnen. En daar ben ik ook geweest. Omdat ik daar ook mijn werkplek heb, en dat degene wie dit heeft opgestart, hierdoor ook achter gekomen dat ik een vorm van autisme heb. Maar ook dat ik Rondom Autisme in Doetinchem ken en in het verre verleden incidenteel in Enschede van “iets te drinken” heb opgezocht.

Allerlei dingen heb ik voor deze organisatie uitgezocht van andere autisme-organisaties en ik heb geregeld dat zij ook de nieuwsbrieven van NVA ect. Krijg.

Ik wil dat allemaal best wel doen, maar ze moeten mij ook de tijd gunnen dat ik dit ga regelen. Dat vertel ik deze organisatie ook. Voor mij kan ik dit niet van de ene op de andere dag dit doen. Aan de hoofdorganisatie merk ik dat ze neigt tot ongeduldigheid. Daarom is het voor mij van belang dat ik dit soort zaken duidelijk weergeeft dat ik niet op stijl en sprong zaken voor elkaar maak. Voor mij is dat best een stap, om dit te melden.

Ook heb ik onlangs voor het eerst de autivrouw café in Haaksbergen bezocht. Het was even zoeken waar het was, want het gebouw is wat “verstopt”. Maar nu weet ik het te vinden. Toevallig is degene wie dit leidt, een van de beroepskrachten van de wandelingen wat ik daar in Haaksbergen vrijwillig doe. Ik wil gewoon ervaren hoe het daaraantoe gaat. Want ik kan dan uit ervaring spreken hoe het op een andere plek aan toe gaat aan de organisatie in Winterswijk. Daar hebben ze mij ook om gevraagd. En daar heb ik ook tijd voor nodig.

Mocht er te veel claim op mij komen, dan zal ik dat ook overduidelijk op een nette manier weergeven.

Op zich kan je trots zijn, dat ze je in vertrouwen neem, dat ze vinden dat je redelijk wat ervaring heb. Maar ook dat ze wel vinden dat ik dat heel goed doe. En ook dat ze blij zijn van de informatie welke ik verstrek, dit ook heel goed kunnen gebruiken.

Ik heb ook ervaren dat in het dagelijks leven, buiten mijn werk om en buiten het autisme gebeuren c.q. Sociale instellingen, mij niet altijd echt serieus nemen. Dus eigenlijk een wereld van verschil.

Ik heb van de organisatie een taak erbij gekregen om bij de NVA, c.q. middelpunt autisme ect. Autisme avond café kenbaar te laten maken. Wel dat ik daar wel de tijd voor neem om het te bewerkstelligen

Dit delen