In beweging zowel letterlijk als figuurlijk

Op allerlei manieren heb ik afgelopen week veel beweging gehad. Voorbereiden voor verandering van werk, tuinwerkzaamheden, joggen en een 4 daagse wandeltocht. Hierdoor ook nog wat gewicht verloren, wat ik niet erg vind. Toch ook oppassen dat ik ook niet teveel doe. Want rust is ook vereist om te nemen om mij goed te blijven functioneren.

Deze week heb ik lekker de Barchemse 4 daagse gewandeld. Het was een leuke 4 daagse. Er waren stukken waarbij ik helemaal alleen liep, maar ik heb ook met andere mensen, zowel bekenden als onbekende mensen meegewandeld. Doordat het niet zo massaal is, nl. rond de 1150 deelnemers, komt de gemoedelijkheid sterk naar voren. Ook leuke subtiele wegen bewandeld, doordat er geen massa’s mensen waren. Het was van donderdag tot en met zondag, waardoor ik maar 2 dagen verlof hoefde op te nemen. En het is voor mij ook geen eind rijden. Met een half uurtje ben ik in Barchem. Dus gewoon in dit geval thuis overnachten. Zaterdag en zondag wat regen gehad, maar ik had daar geen problemen mee ondervonden. Zeer zeker de moeite waard geweest om 4x 30 kilometer te stappen. Thuis kan ik dan ook nog wat doen, lichte werkzaamheden in huis. Maar ook tijd nemen om gas terug te nemen. Deze zeer beweeglijke tijdverdrijf is voor deze week ook genoeg.

De dinsdag voor de Barchemse 4 daagse moest ik naar de bedrijfsverpleegkundige. Zeer zeker geen hobby van mij, en heb altijd het gevoel bij dit soort consult, dat het verloren tijd is. Maar ja, het is nu eenmaal verplicht. Nu wordt er geoordeeld of ik op mijn nieuwe werkplek ook daadwerkelijk meer uren mag werken (20 uur in plaats van 16 uur wat ik nu werk). Ik heb de mooie kanten maar verteld, en ik heb het idee dat daar na wordt geoordeeld over je gezondheid. Mijn begeleidster is ook mee geweest en was ook bij het consult. Ze heeft mij ondersteuning verleend. Na afloop vroeg ze nog hoe ik het heb ervaren. Maar ook of ik wel allerlei testen wilt doen in verband met eventuele herkeuring en/of aanvraag WIA bij het UWV. Ik gaf aan, dat ik daar niet op staat te wachten, en dat ik in een niet te vlot tempo mij weer volledig hersteld wil laten melden. Ik zie het nu van al die testen niet. Want ik denk dat ik toch niet in aanmerking kom voor de WIA. Dan is de kans groot, tenminste dat denk ik, dat ik dan later gedeeltelijk werk met behoud van uitkering, terwijl ik in normale omstandigheden gewoon mijn WSW-loon behoudt. Er wordt dan net zo goed dezelfde eisen aan je gesteld, of je nu met behoud van uitkering werkt, of je WSW-salaris behoudt.
Maar er zit beweging in dat ik weg kan kan van mijn huidige werkplek en kan starten op mijn nieuwe werkplek, waar ik zeker zin in heb. Zowel door mijn begeleidster als mijn werkcoach is met klem mij geadviseerd, om na het afscheid van mijn oude werkplek, geen werkzaamheden voor mijn huidige bazin te werken. Afscheid is afscheid. Hierdoor heb ik een mail naar mijn huidige werkplek gestuurd, dat ik na mijn afscheid niet meer beschikbaar ben voor werkzaamheden voor haar. Het zal me tegenvallen als mijn nieuwe werkplek wederom een fiasco zal worden. Vooral omdat ik de organisatie en diverse mensen daar ken, En de organisatie mij ook kent.
Er zit dus dusdanig beweging in dat ik van de bedrijfsverpleegkundige ook de goedkeuring heb dat mij kan voorbereiden om per 24 juli met 5 dagdelen te werken in plaats van 4 dagdelen en dan gelijk op mijn nieuwe werkplek. En zorgen dat ik mij daar op dien te concentreren.

Op de moestuin had ik nog veel werk te doen, maar ook veel oogst van rode, zwarte en witte bessen, tuinbonen, aardbeien, radijs. Het komt zo langzamerhand. Ook het ongewenste groen verwijderen voor zover mogelijk. Dus zat te doen in de tuin, en toch lekker rustgevend voor mijn geest.
Maar ook in de tuin van onze ex-buren heb ik deze week, de dag voor de 4 daagse veel in kunnen werken. Zeker de laatste 6 buxusstruiken eruit gekregen. Een pittige klus, zeker met een steekschop en verlengde kniptakkenschaar.
Ook diverse plantjes poten in onze “huistuin”, welke ik gekocht heb van de Country fair in Aalten, zodat het met het voorspelde regenbuien goed kan aanzetten. Zeker mooi zo na de herbestrating van onze tuin door een stratenmaker van een bedrijf. Het is wat kaler geworden, nu wij zelf ook de buxusstruiken eruit hebben. Dus kan er weer wat anders in. Maar niet gelijk het te vol poten. Op een gegeven moment moet ik ook mijn rust nemen, anders doe ik gelijk te veel.
Hier komt je lichaam weer op een andere manier in beweging.

De laatste paar weken zelfs 2x per week met mijn oppashond gewandeld. Nou dat was voor ons beiden geen straf. En hem ook lekker laten genieten. Af en toe een paar honderd meter joggen, de ene keer met mijn oppashond en de andere keer zonder mijn oppashond. Maar dit keer wat kortere afstanden en minder vaak, in verband met de enkele 4 daagse rond deze tijd, welke ik ga wandelen.
Anders raak mijn lichaam overbelast.

Dus een zeer beweeglijke week op allerlei manieren. Hierdoor ben ik deze week zeker meer dan anderhalve kilo afgevallen, welke mij niet ontsiert.

Dit delen