Blog over sporten

Ik heb een aantal jaar geleden anti-depressiva gekregen van mijn psychiater.

Ik zat niet lekker in mijn vel en kreeg Escitalopram voorgeschreven.

Ik voelde me gelijk een stuk beter maar helaas kwam ik al snel aan. Elke 6 weken ging ik met mijn ouders naar de psychiater en die zei dat het niet door de medicijnen kwam.
Uiteindelijk ben ik binnen 1 jaar 40 kilo aangekomen!
Als ik wist dat ik zoveel zou aankomen, zou ik nooit aan deze medicatie begonnen zijn.

Ook al hebben de medicijnen me goed geholpen om me beter te voelen, vind ik het toch heel erg dat ik zoveel ben aangekomen.

Vooral omdat ik vroeger gepest werd omdat ik toen ook al wat dikker was dan de rest.

In september 2018 ben ik begonnen met 2 keer in de week sporten bij 040fit in Heeze, samen met mijn broer en schoonzus. Dit vond ik fijner en veiliger dan alleen. Al snel ben ik toch 5 keer in de week alleen gaan sporten zonder mijn broer en schoonzus. Ik wilde zo snel mogelijk afvallen dus had ik me er overheen weten te zetten dat ik eigenlijk niet alleen durfde. Hoe vaak ik ook sportte, ik viel niks af. Ik had zelfs een personal trainer genomen zodat ik wist dat ik de goede oefeningen deed, helaas ook zonder resultaat.
Ik heb in oktober samen met mijn ouders besloten om naast de 5 keer sporten in de week, ook nog elke avond te gaan wandelen.

Helaas brak ik bij de tweede avond mijn enkel. Ik kreeg drukverband omdat ik toch wilde blijven sporten.

Na de tweede controle kreeg ik een brace en vond de dokter het beter om een tijdje te stoppen met sporten.
Eigenwijs als ik was bleef ik toch wandelen en ging ik op de loopband bij mijn moeder. Het sporten zette ik stop.

Het afvallen verliep enorm moeizaam waardoor ik gestopt ben met mijn medicatie, zonder af te bouwen. Het werd me afgeraden door iedereen om me heen maar ik wilde zo snel mogelijk afvallen. Ik was 3 weken doodziek, maar trots op mezelf dat ik het volgehouden heb.

Het duurde echter toch nog een paar maanden voordat de medicatie uit mijn lichaam was. Ik ging, naast het wandelen met mijn ouders, koolhydraatarm eten en ik begon langzamerhand af te vallen.

Ik was +- 10 kilo afgevallen, toch wilde ik terug naar de sportschool zodat het wat sneller zou gaan.

Ik ben samen met mijn stiefvader naar de sportschool terug gegaan en omdat ik de vorige keer niks was afgevallen bij de personal training hebben ze me 4 weken gratis aangeboden met een andere personal trainer. Top service dus bij 040fit!

Wat ben ik enorm blij met mijn personal trainer Mahmoud.

Normaal gesproken is het 1 keer in de week personal training en de rest van de week zelf. Mahmoud traint 5 keer in de week met mij om mij te helpen en te stimuleren.
Dit vind ik zo enorm fijn, omdat ik het toch best akelig vind om in mijn eentje tussen al die slanke en gespierde mensen te staan.
De oefeningen zijn enorm zwaar, zo zwaar dat ik vaak erg misselijk en duizelig ben. Maar toch weet hij mij zo ver te krijgen om door te gaan, met resultaat natuurlijk!

Dankzij mijn goede personal trainer en het resultaat wat ik heb, begin ik het sporten steeds leuker te vinden.

Ondertussen ben ik binnen 9 maanden tijd de 40 kilo weer afgevallen! Ik ben zo ontzettend blij en zonder mijn trainer had ik dit resultaat nooit behaald.
Helaas zijn de sportscholen nu dicht door corona maar ik geef niet op. Ik heb nu thuis ook wat spullen en ik blijf doorgaan. De coronakilo’s gaan er ook wel weer af!

 

Dit delen