Contract verlengd.

Ik vind het altijd lastig en moeilijk om geen zenuwen te hebben omtrent mijn werkcontract en mijn functioneren binnen het werk. Soms ben ik bijna tot nergens in staat of dat ik hierdoor overprikkeld raak waardoor ik niet optimaal ben.

Via mijn begeleidster vernam ik dat ik een jaarcontract had bij mijn huidige werkplek. En dat er hierdoor vanuit de Sociale Dienst en de gemeente bij mijn werkgever gevraagd wordt of er nog een nieuw contract komt.

Ondanks je WSW-dienstverband, schijnt dat er met de werkgever waar je gedetacheerd bent een geldige contract te hebben. In ieder geval dat is de regel bij de diverse gemeenten.

Eigenlijk wist ik niet dat ik een jaarcontract had, maar dat er meer een soort convenant was tussen de Sociale Dienst/Gemeente en waar je gedetacheerd bent.

Natuurlijk probeerde ik mij te ontspannen. Maar ik ben ik altijd bezig: doe ik het wel goed? Of wat is fout en wat is verkeerd en wat had ik anders moeten doen. Hierover kan ik urenlang over piekeren. Een goede sociale interactie vind ik zeker erg lastig. Je wilt niemand kwetsen, en je wilt het zo graag goed doen.

Als ik als het ware “een steekje” laat vallen, zoals onlangs dat ik iemand aan de telefoon had dat ze melde dat ze nog niet kan werken, omdat ze een slechte diagnose had gekregen, maar niet wist in welke gradatie het was. In ieder geval baarmoeder halskanker.. Ik probeerde haar gevoel te volgen en daar na te handelen. Ze was mij zeker hier heel dankbaar voor.

Ik mailde dit, met goedkeuring van haarzelf, naar haar leidinggevenden. En volgens anderen had ik dat niet zo moeten doen, want het is niet de bedoeling dat je daar “proat” over krijgt, volgens enkele anderen. Ik had zoiets van, concreet via de mail dit weergeven aan haar leidinggevende waar ze werkt.

De HRM functionaris gaf aan, dat ze mij wel begreep en dat ik het goed wilde doen, maar het is verstandig om even feedback te vragen hoe ik zoiets aanpak. Er zijn nl. vertrouwenspersonen die dit soort zaken beter kan afhandelen.

Dat wist ik dus niet zo gauw. Ohhh dan voel ik mij al gefaald. Gelukkig is de HRM functionaris een mens gericht persoon, waar je goed mee kan overleggen. En dan kan ik haar advies ook zeker aanvaarden. Maar dat afschuwelijke faalangst, zeker voor dat eventueel een nieuw contract opgesteld moet worden.

Allerlei scenario’s giert door je hoofd. Want wie heeft nu iemand nodig wie in september bijna 60 jaar wordt en geen recht heeft op een (toekomstige) WIA-uitkering. En daarbij ook hoort tot de mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Dan val je tussen wal en schip.
Mijn begeleidster gaf aan dat ik mij helemaal geen zorgen moet maken…. Maar toch!!!!

Afgelopen vrijdag is de HRM functionaris naar de Sociale Dienst O. Achterhoek geweest voor formeel overleg met mijn begeleidster erbij. Daar zal ook het contract voor mij naar voren gebracht worden.

Zaterdag kreeg ik bericht dat ik nu een contract heb voor onbepaalde tijd. Dus toch wel een opluchting, ondanks dat mijn begeleidster mij van te voren wel aangaf dat ik mij niet zoveel zorgen hoefde te maken.

Dit delen