De “hitte” van deze week

Ja, je kan op verschillende manier het heet krijgen, zowel in letterlijke zin als in figuurlijke zin. Zelfs een hittegolf door mijn zenuwachtigheid.

Maandag viel het nog mee met de hitte. Maar de grond is nog kurkdroog. Nog veel sjouwen met de gieters. Nu heb ik verschillende keren dit door mijn man laten doen. Ik was nog druk in huis en de tuin rond ons huis. De achtertuin, daarin heb ik veel rommel opgeruimd, want achter is de bestrating klaar. De stratenmakers hebben het allemaal heel netjes gedaan. Het kost al met al ook een vermogen aan geld. Maar dan heb je ook wat goeds, waar je jaren tegenaan kan. Ook een mooie afwateringssysteem door hen gemaakt, zodat je geen plassen water krijg bij een regenbui.
In die zelfde week is de bestrating van onze oprit ook mooi klaargemaakt. Ze waren al met al vlotter klaar dan dat gepland was. Hierdoor kon ik later ook onze voortuin weer op orde maken. Gelijk de groene container knetje vol gekregen. Deze wordt pas volgende week opgehaald. Dus even tegen een volle container kijken.

Het was ook wel warm om te joggen. Dus deze in de avonduren gedaan. Op een gegeven moment liep ik over een zandweg, welke redelijk in de buurt lag bij waar mijn oppashond woont. Niets vermoedend liep ik daar, en ik voelde iets tegen mij “voorzichtig” springen. Ahhhhh, dat was een blije hond met wie ik geregeld wandel. Zo hondsblij. De eigenaar was hierdoor hun hond kwijt en nog niet veel later zag hij dat hun hond bij mij was gekomen. Hij gaf al aan: ”Nou lijkt wel of onze hond veel te leuk vindt om met jou mee te gaan…”. Nou natuurlijk kreeg het van mij een dikke aaiknuffel, welke ter harte werd ontvangen. Maar ja, het moet toch met zijn baas mee. Morgen ben jij aan de beurt om met mij mee te gaan lieverd…. Ach wat kan het dan toch teleurgesteld kijken. Want het leek erop dat ik met zijn baas mee moest om samen te wandelen.

Ik werd ook heet van de spanning of het gesprek van eventueel nieuwe werk door gaat of niet. En wanneer deze plaats gaat vinden. Toch maar proberen om me kalm te houden en in mijn huidige werk en bezigheden als afleiding te zien.
Op dinsdag, wilde ik net naar de lunch gaan en ik werd gebeld door mijn begeleidster. Morgen op gesprek en wel om 15.30 uur. Nou…. Hoe zal het gesprek verlopen. Toch maar weer zo min mogelijk zenuwachtig te maken.
Tja, een nette lange broek aantrekken was me te warm. Oef was heb ik nog voor ander net kledingstuk. Ik heb al zo lang in mijn werk geen nette kleding gedragen. Ahh ik vond nog twee rokjes, welke ik eerder regelmatig aan had. Deze rokjes zijn zeker meer dan 3 jaar oud. Ach kan dit hiermee door. Een net bloesjes erop een een dun jasje. Daar moest het maar mee doen. Zomerschoenen, kon ik nog net een paar vinden die er enigszins bij passen. Ik heb de laatste jaren veelal werkschoenen moeten dragen.
Tijdens het gesprek kreeg ik te horen dat ik er keurig uitzag. Zowel door mijn toekomstige baas als begeleidster als de werkleiding van de Sociale Werkvoorziening waarbij ik een dienstverband heb.
Het gesprek was goed verlopen. Ik mag 24 juli voor halve dagen beginnen. En nu volgende week naar de bedrijfsverpleegkundige waarmee ik een consult heb. Ik heb niet zo op bedrijfsartsen en bedrijfsverpleegkundigen. Zij handelen meestal zoals de werkgever het wil. Maar ja, het is een verplichting om op de afspraken te verschijnen.
Het is een werkplek waar ik mensen ken en ook diverse beroepskrachten ken. Ook mijn nieuwe baas ken ik enigszins. Ik kom daar ook af en toe voor activiteiten en dagbesteding. En zij kennen mij. Ik denk dat dit scheelt. Het wordt een administratieve baan. En daar heb ik affiniteit mee. Er zullen periodes zijn dat het wat rustig is, maar ook dan het druk kan zijn. Gelukkig kan ik daar wel mee voor mezelf mee handelen.

De donderdag was ook erg warm. Ik heb gewerkt in de tuinen, want de bazin had alles nog niet neergelegd omtrent de bonnenadministratie. Gelukkig was het onder de bomen, want pal in de zon, had ik met de temperaturen boven de 34 graden dit werk niet gedaan. Zweten, en hierdoor een vies gevoel. Mijn oppashond was zelfs heel tam met het uitlaten. Terwijl het makkelijk 1,5 uur kan wandelen. Nu naar het water vlak in de buurt waarin hij kon badderen en weer terug naar huis. Maar hij liet zich wel iedere keer uitgebreid aaien. Ik heb zelf ‘s avonds ook niet veel gedaan. Eigenlijk was het mijn bedoeling om nog bij onze ex-buren in de tuin gaan werken. Maar daar waren de temperaturen voor mij veel te hoog voor. Dus na het uitlaten van mijn oppashond alleen maar luieren.

Buiten kon je vrijdag wel merken dat het een stuk afgekoeld was. Lekker bij mijn toekomstige werkplek geschilderd en gezellig gehad. Ik kon aan het eind van de middag ook nog ontspannen 50 minuten joggen.

Zaterdag was het als het ware hitte, omdat je met een verjaardagsvisite bij een kennis aardig dicht bij elkaar zaten. Voor mij eigenlijk heel benauwend. Ze hebben een hele kleine kamer en er zaten veel andere visite door hun 4 volwassen kinderen met aanhang.

Zondag nog naar de Country Fair geweest. We hebben voor de herinrichting van onze tuin daar nog wat planten gekocht. Ik denk dat we wel hele goede kwaliteit planten hebben genomen. Daar hangt dus wel een prijskaartje aan. Al met al best wel veel geld. Dus hier heet in de portemonnee om ook weer niet te veel geld uit te geven, waardoor we krap zouden komen te zitten.

Dus afgelopen week op 4 verschillende manier het heet gehad, nl. het weer, de sollicitatie, prijzige planten en een drukke verjaardag.

Dit delen