De kerstdagen voorbij 2e kerstdag

De kerstdagen vallen dit jaar midden in de week, zodat je na de 2e kerstdag ook nog een doordeweekse dag volgt.

Omdat ik de volgende dag niet hoefde te werken, kon ik met 2 mannen meedoen aan de Kersttocht van 20 kilometer in Haaksbergen. We hadden die dag ook  2 honden op te passen. Nl. 2 labradoodles van onze ex-buren.

Ik heb de honden al vroeg op mogen halen, zodat ik met de jongste hond de tocht kon doen. De oudere hond is een blokje om van een hooguit 2 kilometer in een “sloom” tempo genoeg is.

Nou ze moesten beiden aardig nodig poepen, want voordat ik met de jongste naar Haaksbergen ging heb ik ze even uitgelaten.

Het was even spannend of de jongste ook de 20 kilometer kon volhouden. Ik heb haar de hele weg aan de lijn gehouden, zodat ze in het begin niet teveel energie verbruikt.

Het was ook heerlijk weer. De heren met wie ik afgesproken had vonden de hond ook erg leuk.

De tocht was aardig, ook lekker door de bossen.

Op een een of andere manier kan ik niet buiten beweging. Ik heb daar veel behoefte aan. Als ik een dag weinig of niet in beweging ben geweest, voel ik me toch erg onrustig. Ik kan dan niet echt blijven zitten, zoals sommige andere mensen dat wel kunnen.

Onderweg met de heren ook heel wat afgekletst. De deelname viel zeker ook niet tegen.

Thuisgekomen, was de oude hond ook blij dat ik kwam. Die honden waren helemaal geënt op mij en dan is mijn man helemaal niet in beeld.

De jongste hond heb ik ook meegenomen. Deze dame heeft de 20 kilometer heel goed volbracht en voor haar doen, zich prima gedragen. Ze is nogal onzeker tegenover andere dieren. En harde knallen daar is ze enorm bang voor. Dat weet ik ook nog wel van Oud en Nieuw, wanneer ik ze ook de laatste jaren bij ons thuis hebben.

Op een een of andere manier schijn ik honden meestal goed aan te voelen. Hoe dat komt, dat weet ik niet. Dat heb ik ook met andere dieren en mijn oppashond welke een Drentse Patrijs is. Ik doe eigenlijk niets bijzonders met ze, maar wel geregeld een aai en babbel ik met ze.

Met de honden samen met onze eigen dieren, gaat ook goed. Uiteraard houd ik het wel in de gaten. Het zijn en blijft dieren.

Dus geen familiebijeenkomsten, ook met de 2e kerstdag niet, maar gezellige honden en gezelschap van onze eigen dieren. En ook lekker gewandeld.

Dat is me heel wat waard en geniet ook echt van de dieren. Dat geeft me rust en een weldadig gevoel.

De volgende dag hoef ik niet op tijd op te staan. Lekker uitslapen. Ik ben nog wel die dag wat boodschappen gedaan en even als deelnemer naar de Stadskamer geweest om te genieten van een lunch welke daar georganiseerd is.

Dit delen