De Nijmeegse 4 daagse 2017 van “de andere kant” meegemaakt

Vorig jaar was ik uitgevallen. Dit wegens een teen welke vreselijke pijn gaf, en ik had ook teveel prikkels te verwerken. Later kreeg ik ook last van mijn rug.

Zoals ik vorige al aangaf heb ik dit jaar bewust gekozen voor de vierdaagse van Apeldoorn en dat we wel tijdens de Nijmeegse 4 daagse wel op de camping gaan verblijven waar we rond dat tijdstip meestal verblijven.
Natuurlijk waren we weer welkom door al de gasten wie mijn man en mij kennen om tijdens de 4 daagse daar te verblijven.

Ik heb dit keer de omgeving verkend, welke ik tijdens de 4 daagse geen mogelijkheid en de rust om dat te doen.
Ook heeft er afgelopen jaar op deze camping een flinke verbouwing plaatsgevonden. De asbestplaten van de woning, recreatieruimte, catering-/feest onderkomen is verwijderd. Er is een schuur afgebroken en een nieuwe schuur, waar je een overnachting kan boeken, er voor in de plaats gekomen. Van de andere schuren zal in de toekomst ook de asbestplaten vervangen worden.
Wel erg slechte internetverbinding. Ik hoop dat ze dit ook eens gaan veranderen. Ze doen het namelijk geloof ik nog via telefoontikken. Dus erg ouderwets. Maar het is wel een oergezellige camping. Dat is voor ons ook heel wat waard.

Naast het fietsen in deze omgeving, richting Heumen, rond Kraaijenbergse plassen, rond om Vianen Cuijk etc. heb ik ook lekker kunnen joggen. Af en toe was het heel benauwd weer om te joggen, maar het ging best goed voor mijn doen. Ik vind het wel jammer dat mijn man erg passief is om dit soort dingen te ondernemen. Wel hebben we samen iedere dag op terrasjes gezeten en gewinkeld.
Zo mooi rond de Kraaijenbergse plassen gefietst. Het gebied rond het landgoed van Cuijk. Het is daar zeker heel groot, en ik denk dat de omtrek minstens 15 kilometer is. Ik heb begrepen dat deze nog in de toekomst steeds groter wordt.
Op de woensdagmiddag nog naar de Wedren in Nijmegen geweest. Daar speelden het dweilorkestje uit Winterswijk op, en daar ook met een kennis ook uit onze woonplaats Winterswijk afgesproken, wie hand en spandiensten verrichtte voor het Rode Kruis in de Schouwburg. Pffff wat gaf me door al dat lawaai veel prikkels bij mij. Eerlijk gezegd vond ik dat niet fijn. Maar wel leuk om mijn kennis daar ontmoet te hebben.
Ook nog in Nijmegen gewinkeld, waar ik leuke kleding voor mezelf en voor mijn man kon kopen. Hierin ben ik goed in geslaagd.

Vrijdag kwam de meute bijna langs onze camping. Ik en mijn partner hebben daar gekeken en gewacht totdat de bezemwagen er aankwam. Dus de laatste lopers. Oef wat ging dat tergend langzaam. Zij moeten op dat punt nog zeker 19 kilometer lopen. Dan kriebelt het mij wel om mee te doen. Ik ken redelijk de routes, omdat ik deze 4 daagse zeker 17 a 18 keer heb gelopen

Als ik hier op terug kijk wandel ik liever dan als toeschouwer. De natuur 4 daagse trekt mij nog het meest, dan komt die van Nijmegen en daarna als toeschouwer.
Het voordeel is, dat ik die omgeving ook beter kon verkennen door te wandelen, joggen en fietsen. Dat is eigenlijk ook heel wat waard.
Ik zal denk ik, als ik mij volgend jaar zal aanmelden, wel in de verloting komen. Volgend jaar mag ik op de 30 kilometer. Want het jaar waarin je 60 jaar wordt, mag je op de 30 kilometer. Dan is de 40 of 50 een keuze afstand.
Ik moet dan nog zien hoe het zit met mijn werksituatie en of ik dan ook rond dat tijdstip vakantie op mag nemen.

We zien het volgend jaar wel OF ik zal gaan aanmelden voor de komende Nijmeegse 4 daagse En wat de verloting doet.

Dit delen