Diverse nieuwe situaties binnen mijn werk

Het is toch een hele omschakeling de diverse veranderingen in mijn werk- en leefsituaties.
Voor een ander lijkt dat maar zeer minimaal, maar voor mij is het toch een hele omschakeling.

Eind december tijdens een evaluatiegesprek is er uit gekomen, dat ik diverse taken erbij krijg. Ook ga ik werken voor een particuliere organisatie.

Jarenlang in de misère gezeten rond mijn werksituatie. En dat heeft toch veel impact op mij gehad. Ook heb ik wel wat last van faalangst. Ik weet dat ik de nieuwe taken goed aan kan, omdat ik dit in het verleden ook met succes dit soort taken heb uitgevoerd.

Vroeger had ik behoorlijk last van faalangst, want vanuit mijn ouders, vooral mijn moeder was het nooit goed genoeg en ook erg weinig wat ik deed. Andere kinderen waren volgens haar ook veel drukker.

Afgelopen weken komt het er ook (al deels) uit. Ik werk nu enkele uren meer. Sinds lange tijd bijna 30 uur, terwijl eerder niet meer dan 20 tot 24 uur was.
Ook ben ik begonnen met de wandelcoaching binnen mijn werkkring. De mensen wie deelnemen leren kennen. Het beter leren kennen van de omgeving.

Enkele administratieve taken erbij en nog de medezeggenschapsraad.
Allemaal erg leuke taken. Maar door mijn meer werkuren, ook andere werktijden is het toch een hele overgang.
Afgelopen week heb ik de eerste bespreking gehad van het werk wat ik thuis dient te doen voor een particuliere instelling. Ook erg leuke taken. Maar toch ook een behoorlijke verandering.

Ik merk dat ik heel goed op mezelf moet letten dat ik niet teveel dingen op een dag moet doen. En zoals nu even lekker van me afschrijven en kijken naar het WK-veldrijden in Valkenburg op de tv.
Dat scheelt wel om rust in mijn hoofd te houden.

Als ik dat niet doe, voel ik me naar, angstig en depressief.
Ik heb ook veel slaap nodig. Zeker meer dan 8 uur. Ik heb zeker 2 dagen in de week, waarbij ik meer dan 9 uur daadwerkelijk slaap.

Afgelopen 2 weken merkte ik me toch lichtelijk onrustig nadat ik wat drukte en nieuwe dingen heb gehad. Ik neig dan tot te veel snoepen en alles lijkt dan somber. Ik heb dan ook zo’n chaos in mijn hoofd, welke geen fijn gevoel geeft. En dan moet ik echt tegen mezelf zeggen: STOP NEEM RUST.!!!!! En ook belangrijk, ook leuke dingen doen, welke rust geeft, en daarna rustig op de bank zitten chillen en echt op tijd naar bed.

Wat ben ik blij dat ik via mijn begeleidster heb geleerd om mijn grenzen leren te bepalen. Dat is toch voor mij een hele grote stap.
Vroeger draafde ik toch maar door omdat dit vanuit mijn familie en de maatschappij werd geijsd.

Ik heb de indruk dat mensen vaak niet begrijpen dat even wennen aan een nieuwe structuur, nieuwe ritme, nieuwe situaties ook erg veel energie kost.

Dit delen