Diverse veranderingen afgelopen week

Veranderingen zijn toch wel altijd lastig, en dan opnieuw weer je structuur hervinden.

Afgelopen week heb ik extra uren moeten werken. Maar volgende week hoop ik deze uren mooi te kunnen compenseren. En ook nog andere drukte.  Dan merk je toch wel wat chaos in mijn hoofd. En gelukkig was ik op tijd om dit wat in te dammen.

Vandaag heb ik in dit miezerige weer, zaterdag 26 januari, nog ruim 31 kilometer gewandeld, rond de omgeving van Aalten. Op zich ging dat goed, en redelijk mijn hoofd kunnen leeg maken. De ondergrond was door de dooi en de regen erg zompig, waardoor het ook wel zwaar lopen is. Toch deze binnen 6 uur inclusief pauze kunnen volbrengen.

Maandag kreeg ik te horen bij de WUH op de donderdagmiddag goed konden gebruiken. Prima, maar ik moest dan wel eerst overleggen met mijn begeleiding, wie ook nu de supervisor is rond mijn werk. Dit omdat de werkcoach, klantmanager mij toch wel minder goed aanvoelt en minder goed kent. En ook omdat ik ook werkzaamheden voor mijn begeleidster doet. En daarnaast een voorlichtingsavond omtrent het automaatje vanuit de ANWB.

Dus met ingang van nu een nieuw rooster, in combinatie van het werk bij de Stadskamer.

Afgelopen woensdagavond heb ik twee cavia’s opgehaald bij stichting Cavia te Doetinchem. Twee hele leuke diertjes. En nu hebben we weer een kwartet cavia’s als bij ons al jarenlang gebruikelijk is. De club is weer compleet.  Het piept allemaal weer goed in het  cavia-verblijf, welke ik erg leuk vind. Mijn man vindt dit ook geweldig.

Donderdag heb ik een consult gehad omtrent mijn emotie-eten. Dit gaat nu op dit moment de goede kant op. Ik volg een online cursus via Fenna Janssen. Ik merk dat mijn kleding iets minder krap zit. Nu gaat het om de denkwijze van het willen eten om te schakelen. Ergens in februari, maak ik een afspraak bij een gewichtsconsulent wie kennis heeft om op maat kan aangeven wat en hoeveel voedsel goed voor mij is.

Ik moet echt op het eten letten, want wegens mijn kleine aangeboren hartafwijking heb ik toch een risico van hartfalen. Het is een kleine VSD wat ik heb. Hiervoor ben ik jarenlang onder controle geweest bij een cardioloog.

Advies is zo bij zo om geen streng dieet te volgen. Maar indien nodig is om af te vallen, dat 1 kilo per maand beter is dan vele kilo’s in een kort tijdsbestek. Dan krijg je bij wijze van spreken 25 kilo afvallen en 30 kilo aankomen.

Nu even lekker naar schaatsen kijken. En vanavond ook rustig tv kijken of lekker lezen.

Dit delen