Druk weekend

Dit weekend verloopt niet zoals vele andere weekenden, zeer veel prikkels, maar ook wel leuke dingen.

Zaterdag waren wij man en ik verkeersregelaar tijdens het Volksfeest m.n. De Bloemencorso bij ons in Winterswijk. We stonden op het punt waar het echt nodig was om daar het verkeer goed te leiden. Het is een doorgaande weg, waardoor het gewoonlijk heel druk is daar. Dus er komt veel verkeer door. Vooral Duitsers wie op zaterdag willen winkelen. Maar ja, nu geen markt, veel winkels zijn gesloten en slechts een enkele grotere winkels open. Diverse supermarkten waren ook (deels) open. Diverse Duitsers, wie veelal van verder komen dan Kreiz Bocholt, Borken of Coesfelt snappen niet wat er toch aan de hand was…. Was is loss…. Ik verklaarde dat er nu Folksfeste ist und Blumencorso. Dahinten k├Ânnen Sie die Wagens anschouwen welche durch die Strassen von Winterswijk fahren… Zoiets verklaar ik in mijn magere schoolduits. Ondanks dat hebben we toch kunnen genieten van deze Bloemencorso. Ik vond de kwaliteit erg hoog waardoor hele leuke en prachtige wagens door de straten gingen. Vaak zijn die Duitsers dan best opgetogen en ik kreeg de indruk dat ze mijn advies opvolgde. Of ze naar de Kermis en de Feesttenten op de Markt staan, erheen gaan weet ik dus niet.
Het was goed weer. Maar we moesten nogal lang op de post blijven, want bij de opbouw van de wagens op de locatie waar de mensen de Corsowagens nogmaals kunnen bekijken duurde nogal lang. En ik zat al op hete kolen, want ‘s middags had ik Kinderboerderij dienst.
Omdat het nogal lang duurde voordat de post vrijgegeven werd, begonnen de mensen in het verkeer te mopperen. Tja, daar kan ik ook niets aan doen, ik ben ook afhankelijk van de organisatie. Bleek dat de organisatie ook op hete kolen zat. Misschien heeft de vertraging wel een andere oorzaak gehad.

Toch nog even tijd gehad om bij een kleine horeca in het centrum bij de markt voor de munten welke we gekregen hebben wat te eten en te drinken. En ik kon het nog redden om bij de kinderboerderij te komen.
Ik was door de herrie daar op de markt zeker overprikkeld. Ik kreeg even weer nare gevoelens. Al die mensen en de muziek stond hard aan, met een zoals ik het oneerbiedig noem, een gillende keukenmeid wie stond te zingen. Dit soort feesten is ook totaal niets voor mij. Maar bij de kinderboerderij werd ik wat rustiger. Ik hoor liever een balkende ezel of kwetterende kippen en mekkerende geiten.
Het bleek ‘s morgens ook erg rustig geweest te zijn. Maar toen ik met de beroepskracht een kop koffie zat te drinken werd het gezellig drukker. Deze drukte kan ik veel beter tegen dan tijdens zo’n Volksfeest.
Het was ook al gauw 17.00 uur.

Thuis deed ik de telefoon aan, en ik merkte dat mijn vriendin heeft gebeld en onverwachts hier in Winterswijk was. Ze is helemaal vanuit Toronto (Canada) waar ze woont overgevlogen, want haar ouders gaan naar een aanleunappartement van een verzorgingshuis. Haar vader wordt steeds slechter, vooral de dementie speelt een rol. Dus morgen kon mijn partner helpen wat spulletjes verhuizen. Ikzelf had de zondag een workshop met Wolfilteren welke ook erg leuk is. Toch haar en haar ouders nog kunnen treffen en even samen koffie gedronken. Het was ook erg leuk om elkaar zo onverwachts te treffen. Echt bijkletsen, was niet echt tijd voor, want ze kon maar een paar dagen hier zijn, omdat ze ook volgende week weer moet werken.
Vandaag Maandag heeft mijn partner ook geholpen met verhuizen. Ik moest vandaag werken.

Dat was dus een zeer druk weekend, en ik was van al die prikkels ook erg moe geworden.