Een weekje toch wel anders, maar dat geldt voor iedereen.

Iedereen ervaart op zijn/haar eigen manier toch wel hinder van de corona crisis. En de meeste maakt hiervan het beste van.

De maatregelen van de RIVM, zijn toch echt nodig om de verspreiding van besmetting van deze soort Corona virus (Covid-19, zoals dat “officieel”  heet) te beperken.

Eerst viel het bij ons in de regio het erg mee, maar nu slaat het bij ons ook toe. We gaan met de wandelgroep ook voorlopig niet in groepsverband wandelen, maar appen elkaar geregeld. En of we die dag wat gewandeld hebben of een andere beweegvorm.

Gelukkig verveel ik me niet. Afgelopen week is met klem besloten dat het gebouw van de WUH, waar ik werk gesloten is. Het andere werk welke ik thuis doe, gaat wel door, maar nu veel minder. Praktisch alle evenementen en bijeenkomsten waarmee ik een afspraak had, heb ik door kunnen strepen. Logisch toch.

Ik houd me bezig met dimond painting, ik heb het handwerken weer voorzichtig op kunnen pakken. En ik kan gelukkig ook gewoon naar buiten en de rustige paadjes opzoeken om te gaan wandelen of hard te lopen. En op mijn volkstuin kan ik ook lekker mijn ding doen.  Daar komen nog geen massale mensen wie graag even buiten willen zijn. Wel zijn op de paden wel meer mensen dan normaal, maar nog niet zo massaal.

Zelfs in dorp is het rustig. De Duitsers blijven merendeel weg. Normaal is er markt en loopt onze dorpskern vol. Ook op de campings zie ik dat deze praktisch leeg zijn.

Ik heb nu mooi op tijd de routes van VVV gecontroleerd, welke me door het VVV gevraagd zijn. Wie weet dat er nog verder gaande maatregelen moet komen.

Maar ik heb nu ook de tijd om eens wat op zolder op te ruimen of andere dingen waar ik normaal gesproken niet zo gauw aan toekomt.

Verder ben ik benieuwd of de afspraak voor de bandenwissel  van mijn auto bij mijn garage ook nog door kan gaan. Zo niet, dan maar een nieuwe afspraak. Ik wacht hiermee gerust af, wat de garage van de week gaat beslissen of opgelegd krijgen van hoger hand.

Ik heb momenteel veel app contact met de wandel-atletiekgroep, met de Stadskamer waar ik tegenwoordig als deelnemer vermeld staat. Ik neem ook enkele keren deel aan enkele bijeenkomsten, met de buurt appen we ook geregeld. Bij ons in de buurt woont ook een hoog bejaard echtpaar, voor wie ook lastig is. Hun kinderen wonen verderop in het land. Maar gelukkig kunnen ze zich nog redden. Mocht ze hulp nodig hebben, dan wil ik ze zeker van dienst zijn.

Je wilt toch heel graag anderen helpen wie veel meer klem zitten dan wijzelf.

Natuurlijk wens ik jullie als lezers ook heel veel sterkte toe met deze Corona-crisis.

Dit delen