Eerste week van 2018

Ieder jaar is door veel mensen: nieuwe kansen, nieuwe mogelijkheden. Zoals, denk ik, het nemen van goede voornemens.
Ik heb zoiets van: ik heb nu wel genoeg van de kerst- en oud/nieuw dagen. Weer zien dat ik weer in mijn structuur kom. En mijn verlangen naar het voorjaar. En dit begin in 2018 is toch wel heel anders dan de vele jaren ervoor.

Het was voor mij knots gezellig zo met die labradoodles met oudejaarsnacht. Een mooie reden dat ik binnen blijf met al dat geknal en lekker bij deze honden bleef, op wie ik de oppasvrouw was. Deze labradoodles zijn van onze ex-buren. Beide honden waren erg aanhankelijk naar mij toe. En eerlijk gezegd vind ik dat ook helemaal niet erg. Ik vind dat wel knus, en ook mij het gevoel geven dat ik te vertrouwen ben…… Heerlijk…De jongste hond kon mij nog geen minuut missen. Zelfs als ik naar de WC moest, begon ze al bij de deur te piepen. En ik kwam daar vanaf, dan was het net alsof we elkaar in geen tijden hebben gezien. Ach het is ook nog een puppy van ongeveer 3 kwart jaar oud. De oudere hond is rond de 10 jaar, maar is iets minder onstuimig. Toen ik afscheid van de beide honden moest nemen, was het een enorm gemis. Ik wil zeker vaker op deze honden passen. En natuurlijk mijn oppashond niet te vergeten… Die zie ik pas op 11 januari weer

Nieuwjaarsdag. Bij ons de bekende nieuwjaarstoeten voor de kinderen, waarbij de leeftijd van ongeveer 12 gehanteerd wordt dat ze nog de buurt en familie af mogen gaan om een toeten te halen, welke vol met snoepgoed zit. Om ze kant klaar in de winkel te kopen, vind ik nogal duur. Nl. meer dan 2 euro per stuk. Ik maak deze nieuwjaarszakken zelf wel met allerlei zoetigheid. En als ik wat overhoud, doe ik wel onder andere in de snoeppot van mijn collegae. Het worden wel ieder jaar steeds minder zakken, omdat de kinderen in onze buurt steeds ouder worden en minder zeer jonge kinderen bij komen.

Het begin van dit jaar was ik weer blij dat ik weer kon werken. Dat heb ik in geen jaren gehad. Afgelopen week begon ik rustig, omdat de vergaderingen en activiteiten nog niet allemaal waren opgestart.
Wel heel mooi dat je niet gelijk “in een kwalm” te veel werk in een keer beland.

We zullen nu wel zien wat 2018 voor mij en andere teweeg zal brengen. Zeker voor mij een heel wat beter begin, dan de vele jaren ervoor.

Dit delen