Erg heftig

Vaak vind ik diverse situaties toch wel eng, zeker als zaken zo dicht bij je komt.

Vorige week zat ik nietsvermoedend ontspannen een tijdschrift aan het lezen en toen ging de bel.
Niemand aan de deur. Maar wat zag ik onder mijn auto, welke bij ons op de oprit stond. Een telefoon waarvan het beeldscherm welke aan stond richting onze deur stond.

Ik wist niet hoe snel ik die telefoon onder mijn auto vandaan moest halen. Waarom gaan ze filmen. Ik krijg dan gelijk hele enge gedachten bij. Een voorbode om diefstal in ons huis te plegen, Of mij, onze dieren of mijn man aanranden. Allerlei scenario’s kwamen bij mij op en ik voelde me gelijk onveilig.
De telefoon heb ik op tafel gelegd. En mijn man hierover ingelicht. Zijn eerste reactie was, het is een vrouwelijke telefoon. En was daar, net zoals hij is, heel koel onder.
Nog een paar minuten later werd er weer aan onze deur gebeld. Ik ben bewust blijven zitten. Dit werd een paar keer herhaald.

Op een gegeven moment zag ik 2 meisjes met donkerblond lang haar bij de oprit van onze buren staan, en keken wat beteuterd. Ik schat dat deze meiden rond de 11 a 13 jaar zijn. Even ze laten staan. En even later gingen deze dames wat rondslenteren voor ons huis en die van onze buren. Ik deed het klapraampje open en melde aan deze dames dat dit niet een goede manier was, en dat ze dit soort zaken niet moet flikken, anders neem ik contact met de politie.

Bewust de telefoon op onze tafel laten liggen. Ik moest even weg voor een paar boodschapjes. Gelukkig was mijn man thuis. De moeder heeft een briefje geschreven en deze door de meisjes aan mijn man overhandigd, zodat ze hun telefoon weer terugkregen. Schijnt dat ze er wel van geleerd hebben.

En zo heb ik pas geleden, omtrent iemand anders, de politie gezien wie op jacht was op een dader. Gelukkig heb ik daar niets van doen gehad. En toevallig was dit wel vlak bij mij in de buurt. Gelukkig kon ik daar goed afstand van doen.

Ik vind dat je steeds vaker heftige zaken tegenkomt en dat het soms best wel eng is. Zeker als het zo dicht bij je is of dat je in situaties terecht komt, welke je niet kan voorzien.