Een evaluatiegesprek gehad, welke ik achteraf gezien niet goed begrepen heb.

Afgelopen week heb ik een evaluatiegesprek gehad. Omdat ik hierover onbevredigende gevoelens kreeg, heb ik de managers van mijn werkgever aangescheven. Nu snap ik de situatie veel beter en hoop toch dat het wat word, nadat een van de managers mij heeft geschreven en ‘s avonds nog telefonisch contact gehad met een andere manager, wie van de manager A onderschrijft.
Beste A, B en C

Vandaag hebben wij een evaluatiegesprek gehad. Daar kijk ik met gemengde gevoelens op terug. Misschien ben ik erg voorbarig, maar ik wil toch mijn huidige gevoel weergeven.

Ik kan me voorstellen dat bij de huidige detachering  nauwelijks meer uren kan krijgen dan de 4 dagdelen, welke ik momenteel uitvoer. Er ligt daar nog genoeg werk, maar een groot deel is fysiek veel te zwaar voor een vrouw van 58 jaar zoals ik. En ik heb ook geen affiniteit met kinderen opvangen en als het ware met ze “kabouterliedjes zingen” of spelletjes doen.
Persoonlijk denk ik dat het grootste deel van de tuin aldaar, zelfs voor de meeste mensen veel te zwaar is, omdat er teveel harde onkruid en kweekgras in zit. De tuinen welke ik al een paar jaar in mijn vrije tijd doe, is veel makkelijker en prima voor mij te doen. Tuinwerk is wel leuk als hobby, maar beroepsmatig is het niet mijn ding.

Persoonlijk had ik ook wel verwacht dat er wel wordt ingezien dat ik de balans tussen rust en activiteit goed weet te hanteren. En dat ik het werk goed doe. Dat was voor mij eerlijk gezegd geen verrassing. Ik wil nl.open kaart spelen.. Omdat ik van mezelf vind, dat ik heel eerlijk ben en mijn gezondheid en op tijd rust goed weer kan hanteren.
Toen ik vertelde dat ik heel graag weer hele rustige opbouw van mijn werkuren wil krijgen en waarom dit zo is, kreeg de opmerking dat voorlopig nog 4 dagdelen blijf om te werken. Later kreeg ik van A de vraag of ik met hem samen een uurtje daarover wilde praten. En hiervoor een afspraak ingepland zal worden.  Oef voor mij toch een tegenvaller. Is het nu al zeker dat ik (grotendeels) binnen een jaar, een WIA uitkering wordt aangevraagd? Ondanks dat er onder andere een probleemanalyse nog opgesteld moet worden door de bedrijfsarts.
Zeker als het weer een tegenvaller zal zijn dat ik geen participatie binnen het inloophuis of anderszins gerealiseerd kan worden?  En de kans bestaat dat ik het gevoel heb in een WIA of andere regeling kom, omdat er moeilijk werk te vinden is, waar ik affiniteit mee heb.

Ik zal me doodschamen dat ik grotendeels een WIA uitkering zal hebben, zeker als er niet geprobeerd is of ik met een rustige opbouw meer uren betaald werk aankan of niet En dat de laatste plaatsing niet helemaal goed mijn kunde uit de verf kwam. Het was gewoon geen juiste plaatsing voor mij geweest. Maar ook dat ik heel actief ben en van alles doe.Mijn imago wordt hierdoor aangetast. Dit naast de financiële consequenties.
Terwijl ik bij diverse instellingen en bedrijven toch uitstekend heb gefunctioneerd.
Bij de Kringloop, was het niet het werk, maar problemen met een van de leidinggevende. Het werk zelf, kon ik makkelijk aan.

Natuurlijk wacht ik wel af, wanneer de afspraak komt tussen A en mij. En ik ben ook benieuwd naar jullie reacties?

Uiteraard ben ik een type die altijd mijn best doe, om het beste ervan te maken. En ik vind dat dit best beloond mag worden dan behalve vooruitzicht op uitkeringen, welke financieel gezien in de toekomst een stuk lager zal uitvallen en mijn imago verslechterd.

Dit delen