Evaluatiegesprek

Weer de zoveelste evaluatiegesprek gehad op mijn werk. Ik vind dit nooit geen fijne gesprekken en eerlijk gezegd zit ik er ook niet echt op de wachten.
Het gaat toch altijd in het voordeel van de werkgever.

Afgelopen dinsdag 14 maart had ik weer zo’n gesprek. Een koppel van 4 mensen, de opdrachtgever, werkcoach, arbeidsdeskundige en iemand die hen bijstaat tegenover mij.
Hoe is de samenwerking met de opdrachtgever:
Nou dat gaat wel beter, maar ik moet wel iedere keer het initiatief nemen en erg inventief zijn met het uitvoeren van de werkzaamheden. Dit omdat ik vaak met oud slecht materiaal werk en de werkzaamheden veelal ook erg zwaar is. Ik kan gewoon niet meer bijna 4 dagdelen alleen maar zwaar onkruid en kweekgras uit de perken halen van hun landgoed.
Hoe vul je je dagen in:
Nou dat lukt wel, ik heb genoeg opdrachten voor de 4 dagdelen bij deze zorgcentrum.
Heb je voldoende taken:
Ja hoor, ik heb genoeg te doen en ik hanteer mijn werkrooster als leidraad, waardoor ik bij onverwachtse situaties, mij beter kan omschakelen.
Hoe is de samenwerking en omgang met je collegae:
Prima, ik kan met mijn collega’s goed overweg en ik kan hen vragen als ik iets wil dat ze me helpen, als ik het niet alleen kan.
Hoe zie je je toekomst:
Ik hoop toch dat dit een tijdelijke plek blijft en het is niet iets om daar tot mijn pensionering te blijven. Daar is het werk te zwaar voor als ik weer voor meer dagdelen daar moet werken. Dat tuinwerk is te belastend voor mijn rug. Ik heb rapporten van de fysio ontvangen over mijn diagnose en behandeling. Ook heb ik nog van het UWV een rapport uit 2012 waarin staat dat ik niet te zwaar werk mag doen waarbij ik ook nog veel moet bukken. Ik heb immers in 2004 een hernia gehad….
Toen kreeg ik als antwoord:
Dan moet je maar er voor zorgen dat je meer pauzes neem en regelmatig je rekt en strekt… Alsof ik daarvan niets van afweet en alsof ik dit nooit doe.

De volgende dag moest ik naar de bedrijfsarts, hem heb ik de rapporten van de fysio gegeven. Deze gaf aan dat ik binnen enige tijd hetzware tuinwerk nog niet kan, maar over enige tijd wel kan.

Al met al meer dan een uur geduurd en eigenlijk is dit weer geen passende werkplek. Er wordt toch te weinig gedaan voor mensen met een beperking welke onzichtbaar zijn. Zeker voor mensen met autisme en ook in lichte mate een zwakke rug heb.

Dit delen