Even wat meer rust….. toch nog op visite moeten

Al die drukte hoeft voor mij ook niet altijd.

Vorige week iets meer rust, zodat ik ook iets vaker kan relaxen en meer kan genieten van de dingen wat ik leuk en prettig vind.

Toch kwam mijn man op de proppen dat woensdag een kennis van ons jarig is. Iemand waar we praktisch geen contact mee hebben. En als we contact met hun hebben, dan komt het echt van onze kant. Daar baal ik weleens van. Waarom toch van een kant.

Mijn man is dol op visites en feesten, welke we (gelukkig) niet al te vaak hebben. Ik vind het contact binnen mijn hobby’s en activiteiten wat ik doe eigenlijk wel prima. Ik heb meer behoefte van als iemand (spontaan) met ons bij ons thuis of bij hun thuis een gewoon kopje koffie of thee drinken en gezellig bijpraten, dan (grote) visites en feesten waar van alles op tafel staan.

Mijn man heeft het voor elkaar gekregen, via mijn begeleidster, om toch ‘s avonds naar dat verjaardagsfeest te gaan. Het is niet in onze woonplaats zelf, maar meer dan 25 kilometer rijden. Ik gaf wel als “eis” dat hij zowel heen- als terug moet rijden en hierdoor aldaar geen alcohol kan gebruiken. En dat we ook “op tijd” naar huis kunnen gaan.

Ondanks dat hij ‘s morgens last had in zijn onderrug, welke vermoedelijk volgens de huisarts dikke darmproblemen zijn, vond hij toch dat we deze visite moest afleggen. ‘s Avonds was de pijn bij hem ook afgezwakt.

Ik had, buiten mijn verwachting om, dat we toch bij hun wel welkom zijn, ondanks dat het initiatief van ons moet komen.

Gelukkig waren daar geen grote groepen mensen. Alleen hun zoon met zijn vrouw waren er, dus dat scheelt.

Om 20.00 uur waren we daar en rond 22.00 uur zijn we naar huis gegaan. Voor mij is dit meer dan genoeg. Mijn man had eigenlijk wel langer willen blijven. Dit ondanks dat hij ‘s morgens last van zijn rug/darmen had.

Het scheelt ook dat ik de volgende dag mijn vaste vrije dag heb, en geen therapie of een andere zorgafspraak heb. Dus dan kon ik de volgende dag uitslapen.

Ik merk wel, dat als ik op tijd mijn rust neem, ook minder chaos en nare gedachten in mijn hoofd heb. Ook structuur geeft voor mij vele voordelen.

Met onze nieuwe aanwinst konijn Arie gaat steeds beter om met ons konijn Eva samen te leven. Voor hem is het ook extra wennen,  ook omdat hij blind is. Afgelopen week hebben ze elkaar diverse keren afgelikt. Maar geregeld liggen ze een stuk van elkaar vandaan. Maar elkaar tegemoet treden gebeurt steeds vaker.