EVENT met Jitske Kramer en Kracht van Beleving

Zo ongeveer 1x per jaar wordt er vanuit mijn werk wat bijzonders georganiseerd.

Vorige week had ik redelijk mijn structuur onder controle. Maar ja toch was het weer een aparte week. De commissie wie de Event hebben georganiseerd, hebben het druk gehad. En dat merkte ik op mijn werkvloer. Er werd veel overleg gepleegd. Zelf had ik daar niets van doen. Maar ik ga wel naar de Event toe. Wat ik vernam dat er zich veel mensen hiervoor hebben opgegeven. Mensen vanuit mijn werk, mensen van andere organisaties zoals gemeente, zorginstellingen, speciale bureaus welke te maken hebben met de participatiewet enz..

Donderdag zal ik ook het secretariaats-overleg zijn, maar dit is niet doorgegaan. Dat kwam me goed uit, want ik heb de ex-buren geholpen met blad ruimen uit hun tuin. En er lag nogal wat. Daar was ik die donderdagmiddag niet mee klaargekomen, en heb ik het zaterdag afgemaakt.

De Event begon later op de ochtend en eindigde rond halverwege de middag. Voor mij is dit lang genoeg. Er hadden heel veel mensen opgegeven en waarschijnlijk waren er praktisch allemaal aanwezig. Wel geteld rond de 175 personen. En dat is best wel veel.

Wat een drukte. Ik kreeg toch wel behoorlijk veel prikkels binnen. kig hoefde ik die ochtend niet vroeg op te staan. Dus die nacht heb ik goed mijn rust kunnen gunnen.

Het thema was: INCLUSIE EN PARTICIPATIE.. JE MOET WEL GEK ZIJN OM MEE TE DOEN. Kijken naar jezelf en naar een ander participeren met elkaar hoe doe je dat.

Eerst was er een relatief lange optreden van Jitske Kramer. Ze is antropoloog en reist de hele wereld af om haar antropologische zienswijze tot uiting te brengen op diverse congressen.

Op zich vond ik de antropologische zienswijze niet zo verkeerd. Maar ik vond, misschien een van de weinigen, haar erg oppervlakkig. Ze praatte aan een stuk door. En ik vond haar optreden wat aan de lange kant.

De theatergroep Kracht van beleving vond ik juist heel goed. Er was veel interactie. Er werd wat kreten geroepen en de toeschouwers zoals wij konden erop reageren. Enkele keren werden mensen op het podium geroepen en worden aan de betreffende persoon vragen gesteld, welke later in scene gezet werd. Dat

Dit delen