In de file naar mijn werk

Al maandenlang wordt er aan de weg gewerkt op de N18. Dit in de hoop dat deze eind 2018 klaar zal zijn, zodat het traject tussen Varsseveld naar Enschede het verkeer vlotter kan verlopen.

Ik ben echt iemand van de klok, en zorg altijd dat ik goed op tijd op mijn werk ben. Maar afgelopen week is me dat totaal niet gelukt. Rond 7.50 uur was ik van huis met mijn auto vertrokken naar mijn werk. In dorp moet ik zo bij zo omrijden omdat er op de doorgaande weg al een afsluiting zit wegens aanpassen van de weg en het plaatsen van de nieuwe riolering. Hopen dat deze daadwerkelijk op 20 oktober deze weg weer open is. Toen kwam de volgende onverwachtse afsluiting. Daar waar ik in het buitengebied richting de 80 kilometer weg ging, was ook afgesloten, dus via deze B weg richting Groenlo rijden, om daar de N18 te nemen. Dat is op zich niet zoveel om. Toen vernam ik via de radio, zowel net na het journaal als tussentijds dat er op de A18 en N18 een flinke file stond. Nou dat ken ik niet, dan behalve tijdens de Zwarte Cross dagen. Ik even hierop focussen en mezelf mentaal op voorbereiden.

Ik was Lichtenvoorde nauwelijks voorbij en daar stond ik. Even mijn auto aan de kant en gelijk via de Whatts app mijn werkleider berichten dat ik in de file staat, waardoor ik later kom. Hij heeft het een kwartier later bevestigd dat hij mijn bericht heeft ontvangen.
Dan is dit soort digitaal contact toch wel handig. Maar ik als iemand wie altijd correct is in de tijd, baalde wel als een stekker. Het voelt toch niet fijn.

Het is toch wel vermoeiend. Terwijl ik normaal geen probleem heb, om verder te moeten rijden van huis naar mijn werk. Normaliter doe ik er 45 minuten over. Maar nu was ik pas tegen 9.30 uur op mijn werk. Dus er 7 kwartier over gedaan. Dit over een traject van rond de 40 kilometer
De oorzaak is dat ze momenteel de werkzaamheden bij de N18 bij Varsseveld voor oponthoud zorgt. En via Aalten was ook geen optie. Daar liep het verkeer die dag ook vast.

Mijn werkleider vertelde gelijk. Hé nu voor het eerst te laat. Jij als iemand die altijd op tijd is. Maar hij begreep hij heel goed. Gelukkig… Heel anders dan toen ik bij de Kringloop werkte. Daar waar de baas je al gelijk gaat beschuldigen over situaties waar ik niets van doen heb, of zelfs niet eens de schuld van was.

Het was die ochtend voor mij toch wel (stiekem) bijkomen. Ik merk dan wel dat ik toch wel wat van het rit ben. Maar uiteraard wil ik dat niet altijd direct laten merken. Een van de bestuurders kwam ook binnen wegens een vergadering en zij gaf aan, het is nog steeds dat het verkeer daar nog moeizaam verloopt. Nou dat gaf voor mij een teken, dat ik morgen maar even een andere route pakt richting mijn werk.

Die avond lag ik al erg vroeg in bed. Ik was echt moe, door deze prikkel.

De volgende dag heb ik gelijk een andere route genomen en dat ging heel goed. Ik moet door deze werkzaamheden iedere dag even kijken op de app of er op dat traject geen bijzonderheden zijn. Want te laat komen…… Nee, dat past niet bij mij.

Dit delen