Fysio

Heb ik mijn pijngrens hoog of juist erg laag.

Ik heb toch een afspraak gemaakt bij de Fysio. Ik was vrij vlot aan de beurt. Het is toch een kneuzing. En ik kreeg nog een afspraak bij de echograaf van deze fysio praktijk. Er zat een heel klein breukje in mijn schouder.
En dan vraag ik mezelf af, ben ik een aansteller of heb stel ik mijn must heel hoog vast. Wel was ik gauw heel moe. Het kost voor mij best wel energie om goed te functioneren met deze (tijdelijke) beperking. Soms lag ik al voor 21.00 uur in bed.

De draagdoek moest ik niet meer dragen, ik kreeg een oefening mee welke ik 3x per dag dient uit te oefenen. En ik merkte wel verlichting na die oefening.
Een eenvoudige oefening waarbij ik mijn arm naar beneden moest hangen. Zittend op een stoel of kruk en mijn arm anderhalve minuut laten bungelen en dit licht ontspannen te bewegen.

Gelukkig kwam na 1,5 week meer herstel in. De pijn werd minder. Maar nu na 3,5 week merk ik het nog wel dat ik nog niet alles kan, welke ik voorheen wel kon. Krachtverlies, arm niet omhoog kunnen krijgen ect. De tape welke de fysio op mijn schouder plakte bracht ook verlichting.

Ik heb wel gewerkt, maar na een werkdag was ik zeker moe. Hardlopen miste ik als engeltjes op de tong. In plaats daarvan heb ik veel gewandeld. Als ik mij versnelde, dan merkte ik het duidelijk in mijn bovenarm en/of schouder.

Kracht in mijn hand heb ik nog erg weinig. Ik kan nog nauwelijks een dopje van een flesje af te schroeven.

Ik heb wel gewerkt en kunnen schrijven en typen. Maar ik merkte wel dat ik daar ook erg moe van werd.

De tuin had eigenlijk ook nodig een beurt nodig. Pas afgelopen zondag kon ik er wat in werken. Ik kreeg daarna wel wat meer last. Maar de volgende dag was het beter.

Afgelopen zaterdag met een busreis vanuit Haaksbergen naar de Wereldhavendagen geweest. Hier hoefde ik mijn arm niet zoveel te gebruiken. Wel was het daar druk. Maar omdat ik de wandeltocht deed, kon ik zo ook de rust op zoeken. Want op de route waren er fijne rustige momenten.

Persoonlijk lijkt mij niet fijn wonen in een flat waar nog niet eens een balkon is. En ook nog behoorlijk op en aan elkaar.
Het was een mooie dag. Maar wel vermoeiend door al die drukte en toch wel stijf en drukkend gevoel. In de bus heb ik uitgebreid geslapen. Mijn partner is dit keer ook mee geweest.

Vandaag geprobeerd om 3x een klein stukje hard te lopen (3x 5 minuten) met 5 minuten wandelpauze. Dat kon mooi samen met het uitlaten van mijn oppashond. Die vond dat geweldig.

Ik denk dan weleens, zal een ander dat ook hebben die pijn. Of ligt mijn pijngrens laag. Van mijn begeleidster kreeg ik als reactie dat een ander hiermee de ziektewet is ingegaan. Maar ja, wat heb je dan…..

Gelukkig dat het nu wel een stuk beter gaat, maar volgens de fysio duurt het nog wel diverse weken voordat dit genezen/hersteld is.

Dit delen