Gelukkig nu even wat rustiger

Een te drukke periode brengt toch veel prikkels en onrust. En het duurt wel even om bij te komen.

Na de uitvaart van mijn tante ben ik blij dat ik dit weekend geen verplichtingen heb. Effe rust. Daar was ik toch wel aan toe. Zo’n uitvaart. En zeker dat mijn directe familie (mijn moeder, broer en zuster) er niet geweest zijn. En wij als familie van tante ook niet op het uitvaartkaartje vermeld staat. Dat wil toch een hoop zeggen. Voor mij is dit prima. Uiteindelijk heeft vrienden van mijn tante de uitvaart verzorgd en doen ook de afwikkeling van de uitvaart.

Mijn tante had ook geen contact meer met haar zus, mijn moeder. En al helemaal niet meer van mijn zus en broer.

Het weer was zaterdag erg drabbig. Toen de regen overging in sneeuw, ben ik toch een uurtje naar buiten geweest. Het eerste deel wat gejogd en de andere helft gewandeld. Het werd af en toe wat glad. Ondanks de sneeuw toch wel lekker om  even buiten te zijn.

Vandaag rond Goor Markelo 15 kilometer gewandeld vanuit een georganiseerde tocht. Was een mooie tocht. Het was druk tijdens deze tocht. Maar naar gelang deze tocht duurde, werd het rustiger. Ondanks dat was het bij de rust ook druk. Ik ben alleen naar de WC geweest, want het was binnen voor mij te druk. Op dat moment had ik al ruim 9 kilometer afgelegd. En ik had zoiets van, acht die 15 kilometer kan ik met dit weer ook wel zonder rust doen. Slechts een uurtje wandelen, dan ben ik er. En dat ging prima.

Ik had zelfs het gevoel dat ik nog wel langer kon wandelen. Maar bij deze organisatie was de 15 de langste afstand. Deze laatste uur heb ik samen met iemand gewandeld. We hadden dezelfde tempo. Af en toe was het glad, ondanks dat her en der de dooi ingetreden. Op een goede manier heb ik de tocht binnen 3 uur gelopen.

Het was best een mooie tocht. En verder was het weer ook goed.

Vanmiddag voor de TV gezeten hoe de Midwintermarathon ging. Was leuk om te zien. De oprichter Aad Steijlen heeft ook de 8 kilometer gelopen.

En ik kreeg mee dat Matthieu van der Poel wereldkampioen is geworden met het veldrijden. En dat Rudi Lubbers (voormalig topsporter) weer terug komt in Nederland. Wie op andere tijden sport vorige week zondag in beeld was. Hij leefde in een busje ergens in Bulgarije.