Gelukkig toch nog mogelijkheid om ook leuke dingen te kunnen doen tijdens deze corona-crisis.

De corona-crisis heeft toch veel impact op ons dagelijks leven. En dat is wel merkbaar.

Nu hoor je bijna niets anders over dan Corona. Behalve als je in je bed in slaap bent. Je kan de radio of tv aanzetten, waarbij Corona veel wordt besproken en de maatregelen vanuit de overheid en deskundigen.

Het brengt wel behoorlijk je dagelijkse ritme in de war, en dat is zeker even verwerken. Maar ik besef dat dit gewoonweg niet anders kan.  Het is zeker best wel merkbaar dat je soms in de war bent, en dan de diagnose voor mij ASS hier zeker van toepassing is.

Gisterenavond waren er gelukkig nog tv-programma’s zoals 2 voor twaalf, vroege vogels, een (oud) interview met Liesbeth List, wie afgelopen week is overleden.  Daar hebben mijn man en ik ook naar gekeken.

Het gekke is, dat je toch (onbewust) een en ander het nieuws volgt over Corona. Maar ik zet ook weleens de tv en radio uit, om even dit niet te horen.

Ik vind het een genot dat ik een volkstuin heb waar ik lekker in bezig kan zijn. Ik heb diverse lekkernijen gezaaid. Nu ook voor het eerst asperges. Voor mij is dat nieuw, en ik ben benieuwd hoe dit mij vergaat van het telen van deze. Zodat we hopelijk over 2 à 3 jaar verse asperges uit onze tuin kunnen eten.

Er zijn momenteel veel mensen op het volkstuincomplex en als we met elkaar praten, houden we ook de nodige voorgeschreven afstand van 1.5 meter. Toevallig nog een poosje met iemand gesproken wie zijn dochter opzocht wie ook op haar tuin bezig is. Iemand vanuit mijn werk. Of de tuinbuurvrouw. En niet alleen praten over Corona, maar juist andere onderwerpen. Wel leuk trouwens.

Trouwens ik vind het ook leuk dat ik ook nog contacten heb, nu als deelnemer, bij de Stadskamer in Doetinchem. Gisterenmorgen heeft een regisseur mij gebeld hoe het mij vergaat. Het was zeker een leuk gesprek. Ook hebben ze de mogelijkheid geboden om te chatten of te bellen, als je even verlegen zit om een praatje. Ik vind dat heel goed vanuit deze stichting en ik waardeer dit enorm.

Ik ben ook blij dat ik voor mijn thuiswerk ook nog wat werk krijg, welke ik mooi thuis kan doen. Ik help tegenwoordig bij haar thuis, haar ook met de tuin. Deze werkgever woont in het buitengebied en heeft een enorm grote tuin, waar wel veel gras is. Maar ze heeft ook diverse perken welke zeker onderhoud nodig is. Het is een tuin van zeker een hectare.

Onze naaste buren ontvangen kun kleinkinderen gewoon, zoals gewoonlijk. Dat is zeker enkele keren per week. Dat is dan hun keus.

Wij hebben daar verder geen last van. Wij zijn gewend dat we bijna geen bezoek krijgen van deze of gene.  Maar de activiteiten als vrijwilliger of groepsbijeenkomsten, wat ik normaliter doe, is wel weggevallen. Normaal zal ik dit weekend druk geweest zijn met de Rode Kruistochten. Nu is niets van dit alles. Maar geef nu zoveel mogelijk een andere invulling voor dit soort zaken.

Dit delen