Goed plannen werkt goed maar soms loopt het anders

Ik moet echt wel mijn dag goed inplannen, maar soms komt er toch dingen tussen waardoor mijn planning in de war raakt.

Ik ben op zich best wel actief. Tenminste dat hoor ik weleens van andere mensen. Nu op het werk situaties ook regelmatig anders loopt dan dat ik voor ogen had. Hierdoor moet ik echt oppassen om niet te veel in de wir war van activiteiten ingaan, en dat ik thuis niet iedere keer benaderd wordt van collegae en vooral door deelnemers. Dan kom ik helemaal niet aan mijn rust toe.

Enkele weken had ik thuis iedere keer, soms meerdere keren op een dag, een deelnemer aan de telefoon voor zaken, welke hij of zij ook wel kon wachten wanneer op mijn werk ben. Dat gaf me veel onrust. Het werk vind ik tot nu toe veel leuk, maar ik merk wel dat je diverse zaken in dit werk in je privé tijd ook bezig kan houden. Het is toch wel belangrijk, om privé met werk te onderscheiden.

Zelf neem ik ook weleens deel aan activiteiten, en tijdens die activiteiten word ik weleens bereikt voor werkgerelateerde zaken. Hierdoor heb je ook dat je privé telefoon ook bekend is bij diverse deelnemers. Gelukkig heb ik onze vaste telefoon niet doorgegeven aan deze of gene binnen mijn werkkring.

Nu heb ik met de bewuste mensen afgesproken dat als ze me daadwerkelijk nodig hebben, de voicemail mail kan inspreken. Dan kan ik bepalen of het nodig is, ze terug te bellen of niet. Ook kunnen ze mij via Whats app of messenger bereiken.

Nu kan ik mijn planning welke ik toch hard nodig heb, veel beter naleven. En bij onverwachtse zaken kan ik er beter op inspelen, ondanks dat dit zeker ook energie kost.
Vooral nu ook bij komt dat ik met mijn collegae het pand moeten verlaten, omdat het verkocht is. Daarbij wordt er voor ons een tussen oplossing gezocht, waar het bestuur en de regisseurs druk mee bezig zijn, omdat het nog even duurt voordat we het nieuwe pand kunnen betrekken.

In mijn werktijden wordt volgende week iets aangepast, nu heb ik op woensdagmiddag op een andere locatie secretariaat-werk, waardoor ik op de maandagmiddag dan vrij heb. Eerder had ik die bewuste woensdagmiddag vrij.
Dus dat is ook zeker een overgang. En best even lastig.

Voor mij helpt wel, dat ik ook mijn rustmomenten in mijn planning moet bouwen. Zelfs nu meer dan anders. En ook rustgevende hobby’s in moet bouwen, zodat ik niet hele dagen als een gestreste kip heen en weer sjokt.

Dit delen