Hemelvaartvakantie 2017

Ieder jaar hebben we rond Hemelvaart en Pinksteren een vaste camping waar we lekker een vakantieplek hebben gevonden. Soms in samenhang met een wandelvierdaagse daar in Drenthe. Net zoals dit jaar.

Het is niet altijd mooi weer met de Hemelvaartvakantie. Maar afgelopen week toevallig wel. Zelfs de laatste dagen was het zelfs zeer warm. Hemelvaartsdag valt dit jaar laat in mei.
Om de paar jaar vallen 2 wandelvierdaagse in Drenthe met elkaar samen. Namelijk die van Diever en die van Odoorn. Nu had ik zoiets van: Een deel die van Diever wandelen en het andere deel in Odoorn. Hierdoor konden we ook op dezelfde camping blijven staan.

Ik had toch nog genoeg dagen, dus ik durfde wel aan om een weekje verlof op te nemen en samen met mijn man naar Drenthe te gaan. De gebruikelijke camping in Hollandscheveld waar we graag rond deze periode toeven. De paarden, ezels, duiven en andere levende gevogelte is op deze camping ook leuk. Tegenwoordig hebben ze ook een koe, wie toevallig ook nog hoogzwanger is. Maar helaas zullen wij de geboorte van de kalf niet meemaken. Ook een ezel is zwanger, maar de veulen zullen we ook niet geboren zien worden.
We zien weer de vaste gaten terug wie daar al jaren ook hun stekkie hebben. Maar ook meer mensen die jaarlijks terugkomen om daar te kamperen. Dus het leek weer een reünie. En ook toevallig dat ik dan 4 dagen kan gaan wandelen. Was dus weer erg gezellig en niet te groot.

Gelukkig gaat het een stuk beter met mijn rug, waardoor ik aandurfde om een iets langere afstand te gaan wandelen. Ik besloot 2 dagen in Odoorn waarvan 1x de 30 kilometer en 1x de 20 kilometer. En 2 dagen vanuit Diever waarvan 1 dag de 30 kilometer en 1 dag de 20 kilometer wandelen.

We waren al maandag naar de camping vertrokken. Hierdoor konden we ook, wat we al tijden wilden, de dierenpark in Emmen opzoeken. We waren nog niet in de geheel vernieuwde dierenpark geweest. Het was daar wel leuk, maar qua inrichting vond ik het erg druk. Zo’n inrichting overprikkeld mijn geest wel. Ook vond ik de prijzen van de consumpties ook erg duur. Een klein kannetje thee kost al 7,50 euro. En het parkeren was ook zeker niet goedkoop te noemen. Maar we hebben met ons beiden daar wel goed vermaakt. Er waren zeer zeker ook leuke bezienswaardigheden, waaronder de vlindertuin.
Het was ook nog niet te warm weer. En dat zal voor de dieren ook vast wel fijn zijn.

Er zit toch een groot verschil tussen de organisatie van 4 daagse vanuit Odoorn en die van Diever. Ook de omgeving van Diever is heel anders dan die van Odoorn. Ik vind het wel heel bijzonder dat er op beide 4 daagse een behoorlijk aantal deelnemers waren.
Odoorn is iets zakelijker, de omgeving is wat “hoekiger”, en commerciëler dan Diever. Maar ik vind beide 4 daagse elk zeker hun eigen charme hebben. Beide dagen heb ik met plezier gewandeld, al is het elk slechts voor de helft. Ook mijn rug heeft het heel goed gehouden. Want daar was ik wel een beetje bang voor. Mijn rug is toch wel kwetsbaarder geworden na de langslepende blessure van deze in de afgelopen periode.
Wat ik ook leuk vond, is dat ik diverse bekenden heb getroffen, wie ik al tijden niet meer heb gezien. Ook diverse contacten gehad met onbekende mensen.

Tijdens deze vakantie kreeg ik ook nog een app van mijn werkgever dat ik vrijdag de 26e uitgenodigd was voor een barbecue voor alle medewerkers. Persoonlijk vind ik dat gek, slechts een paar dagen tevoren dit melden. Waarom kunnen ze het niet iets later plannen, waardoor iedereen dan aanwezig kan zijn. Wederom een opwelling van deze werkgever? Ik heb aan haar gemeld dat ik niet kan komen en dat ik andere afspraken heb gemaakt op onze vakantieplek.

Dit delen