Het gaat momenteel redelijk goed met mijn eetgedrag

Ik heb geregeld last van emotie eten en suikerverslaving. Dan weet ik van geen ophouden. Ik ben bezig om dit gedrag in te dammen.

Afgelopen week heb ik via online tips gekregen omtrent verduren, wanneer je weer ongezonde trek heb, dus het emotie eten.

Dat is best lastig. Want na een onrustige periode, krijg ik er toch weer last van. Vooral als ik mij naar voel en te overprikkeld.

Met verduren moet je dan zien dat je een afleiding zoekt en dat je het verkeerde eetgedrag uitstel waardoor deze ongezonde trek verdwijnt.

Ik vind het eerlijk van mezelf knap dat het beter lukt. Maar heel af en toe neigt ik naar het verkeerde gedrag.

Onze konijnen krijgen nu ook extra stro, want het is voor hen nog redelijk koud. Niet meer zo erg als vorige week. Maar ze zitten redelijk beschut achter ons huis.

De nieuwe cavia’s welke ik vorige week gehaald heb, beginnen goed te wennen bij ons thuis. Vanavond neem ik ze weer op schoot, samen met de cavia’s welke wij al hadden. Dan heb ik 4 mormeltjes op mijn benen. En om goede aandacht aan onze dieren te geven, is ook een afleiding om niet altijd aan eten te denken.

Ik merk wel dat ik minder last van mijn lijf heb. Onze weegschaal doet het niet goed. Want ik kan nooit rond de 175 lb wegen. In enkele jaren ben ik van 38-40 naar 42-44 gegaan qua kledingmaat. En dat staat me ook voor geen meter aan. De kilo’s worden op onze weegschaal niet aangegeven. Maar ik kan het merken met het joggen, maar ook het wandelen. En de kleding begint minder strak te zitten.

In februari neem ik contact op met een gewichtsconsullente. Zij werkt samen met de EFT-therapeute waar ik nog een consult volg. Ik heb bewust gekozen om eerst via de EFT-Aalten de consulten te volgen en na het einde van de consulten pas naar de gewichtsconsullente te gaan. Anders krijg ik dan toch teveel prikkels en drukte.

Uiteraard hoop ik van emotie-eten er van af te komen, en dat ik  af en toe wat lekkers kan nemen, zonder dit uit emotie te nemen.

Dit delen