Het gaat nu iets beter met mij

Altijd effe wennen om weer fijn in je structuur te komen. Ik merk dat ik daar best wel aardig wat tijd voor nodig heb.

Afgelopen week ging het gelukkig wat beter met mij. Het gaat wel erg langzaam om weer in mijn prettig voelende structuur te komen. Toch wel enkele obstakels om mijn structuur weer te herwinnen.

Af en toe krijg ik zo angstgevoelens en  nare gedachten in mijn hoofd. Voor mijn gevoel lijkt het niet op een echte depressie. Want ik heb zeker wel dingen wat ik leuk vind, ook op dat moment. Maar wel enorme angsten. Misschien ook bang voor de angstgevoelens. Misschien neiging om niet de durf te hebben om actief te zijn of iets echt te ondernemen.

Een soort leeg gevoel er ook bij, en dat je voor geen meter deugt. 

Zeker best wel lastig om die gevoelens goed te omschrijven.

De administratrice van de financiële administratie wil dingen bereiken wat ik misschien niet kan realiseren. Als ik met het kasbeheer van een locatie afhankelijk ben van de regisseur en de persoon wie de boodschappen doet en deze boekingen doet, is het lastig om exact de dingen te doen, zoals de administratrice het graag zal willen zien. Als ik zowel de boodschappen en alles doet inclusief de boekingen, is het voor mij geen probleem om haar wens goed na te komen. Maar uiteindelijk beslist  ook de regisseur en omdat degene wie de boodschappen doet, ook moeite heeft om het anders te doen dan dat hij tijdenlang gewend is.

Gelukkig kan ik goed met betreffende regisseur overweg, maar op dit moment heeft ze vakantie. Met de regisseur zal ik zeker overleggen. Zij snapt de situatie denk ik wel.

Ik kan nu ook meer rust in mezelf vinden. En ik slaap ook een stuk beter. Bij activiteiten, neem ik op tijd gas terug. Onlangs met een feest, waar keiharde muziek draaide en ook nog een ruimte waar mensen vrij compact op elkaar zijn, neem ik afscheid van dat feestje. Ik geef het aan en ben ik ook weg, voordat ik echt overprikkeld raak.

Ook volg ik online een cursus EMOTIE ETEN DE BAAS.

Daar ben ik vorige week mee begonnen. De eerste 2 sessies waren zeer inspirerend en ik heb al enkele dingetjes geleerd. Het is cursus welke  2 maand duurt. Ik heb gewoon last van mijn gewicht. En ook omdat ik ook nog een kleine VSD heb. Gaatje tussen de hartkamers binnen mijn hartboezem.

Ondanks dat wandel en jog ik geregeld. Niet meer zo snel als toen ik 30 was. Maar dat heeft denk ik iedereen. Maar wel dat ik toch een risico heb om hartfalen te krijgen.

En ik wil graag actief blijven zonder allerlei welvaartskwalen en een vet lijf.

Afgelopen weekend heerlijk gewandeld 15 kilometer rond Diepenheim. En ja hoor ook nog een uurtje gejogd. Dan voel ik als het ware het vet om mijn lijf bubbelen.

Nu heb ik ook een kerel die zegt dat het met mij nog wel meevalt. Maar hij vergelijkt dan met mensen die vele malen zwaarder zijn dan ik. Uiteraard kunnen die mensen daar ook vaak niets aan doen.

 In juni ga ik meedoen met de 4 daagse in Alkmaar en ik ga in Egmond logeren.  Via dat hotel is er een arrangement waar ook een peddeldienst is. Omdat iedere dag een andere startplaats is. Lijkt mij erg leuk. En ik ben benieuwd.

Nu moet ik uiteraard ook oppassen dat ik niet te veel in dingen doordraaf, of teveel willen. Want die grens moet ik ook echt wel bewaken…….

Dit delen