Heuvelland 4 daagse 2018

Ik wandel graag. Het liefste lange afstanden. En het gaat me meer om de natuur en om de geestverrijking.

Vorige week heb ik de Heuvelland 4daagse gewandeld vanuit Berg Terblijt. Ik heb 4x 28 kilometer gelopen. En niet de 42… Dan moet ik eerder starten en ik wandel dan, nu nog, teveel tegen de klok.

Het is daar een mooi heuvelachtig gebied. Toch heel anders dan in de Achterhoek. Iedere streek heeft toch zijn eigen charme. Dat vind ik ook het mooie ervan.

Ook was het best pittig. Dan ben je net de trap af, welke lastig te belopen is, en dan mag je weer de trap op. Maar je krijgt er oh zo mooie zicht en natuur er voor weer, welke je ook mooi kan aanschouwen.

Het doet daar ook wel een beetje buitenlands aan. Ook de huizenbouw, althans de oude boerderijtjes en van de oudere panden, woningen een eigen bouw. Sommige met een mooi hofje erbij. De nieuwere huizen zijn meestal hetzelfde als in de rest van Nederland.

Wat ook opvalt zijn de zeer kleine gehuchtjes waar je door heen komt.

Het weer viel erg mee, geen echte hitte gehad, en op de eerste wandeldag richting Margraten wel een onweersbui met regen gehad, maar je kon gewoon doorlopen, zonder gevaar voor jezelf.

Ik merk wel dat ik op dit soort terreinen moeite heb met mijn fijne motoriek. Maar goed dat ik stokken had meegenomen. Deze heb ik ook wel bij moeilijke stukken gebruikt. Tja die onder ontwikkeling van mijn fijne motoriek heb ik al vanaf mijn geboorte.

Ook als de grond daar nat is, dan is het ook erg glad, doordat het lössgrond is.
Daar baal ik soms wel van, want je wilt eigenlijk het liefst vloeiend door dit hele mooie natuurgebied stappen.

In mijn omgeving krijg ik iedere keer te horen: Jij stapt ook heel wat af. En hoe ik het allemaal zo klaarspeel. Nou dat besef heb ik totaal niet. Voor mij is het een vorm van ontspanning, evenals mijn andere hobby’s om rust in mijn lichaam en geest te krijgen.

Zo’n weekje vakantie gaat dan ook heel snel voorbij. En net op de terugweg naar huis, hadden we stortvloeden aan regens. We hebben de tent net niet droog kunnen houden. Maar de rest van de spullen wel.

Gelukkig hebben wij een oprit waar we de tent kunnen laten drogen. Anders krijg je spocht in het doek. Een stevige tunneltent, welke niet van nylon of viscose is. Maar van Canvas doek.

Dit delen