Hitte, nog nooit zo warm geweest

Normaal gesproken kan ik goed tegen de hitte en draait alles gewoon door. Maar nu is het anders geweest.

De eerste week na de Nijmeegse 4 daagse kon ik nog heel goed merken, dat ik nog wat overprikkeld ben. En nu die hitte gelijk er boven op en ook nog ‘s avonds nog druk geweest met verplichtingen, voelde ik toch weer een terugslag.

Maandagavond had ik onverwachts een overleg rond de wandelgebeuren bij de atletiekwedstrijd. Om 21.00 uur ben ik gewoon naar huis gegaan. Want ik was moe en ik voelde dat iedereen in herhaling viel rond hun medezeggenschap.

De volgende dag moet ik dan ook om 6.30 uur weer het bed uit. Die nacht ook erg onrustig geslapen en vond het erg warm. Ondanks dat ik alleen in mijn onderbroek en oud T-shirt sliep.

Die dinsdag stond ik ook wel moe op. Ik kreeg bericht dat er van hogerhand besloten is, om de wandelcoaching wegens de hitte niet doorging. Dat kwam me wel goed uit. En ook dat vanuit mijn werk een tropenrooster is ingevoerd, waardoor ik om 13.00 uur naar huis kon. Ik had die dag ook last van hoofdpijn en voelde me ook niet lekker. Erg onrustig. Die middag ben ik naar bed gegaan. Hardlopen was ook niet te doen.

Hierbij liet ik de wandelingen op de woensdagochtend op mijn werk ook niet doorgaan. Die ochtend ben ik druk geweest met inventarisatie van de voorraden kunstbenodigdheden in verband met de verhuizing van mijn werk in Doetinchem. En wat was ik moe aan het eind van de ochtend. Gelukkig ook weer om 13.00 uur naar huis. Ook ben ik die woensdagavond thuis gebleven. En ik lag al voor 21.00 uur in bed. Beter gezegd: Op Bed” Ik merkte heel duidelijk dat ik mijn structuur begon te verliezen en neigde weer tot emotie-eten. Er zat behoorlijke chaos in mijn hoofd.

Donderdag nog even ‘s middags op mijn werk in Winterswijk geweest. Het was er rustig. Weinig deelname aan de activiteiten op deze donderdag. De zon brandde behoorlijk op mijn lichaam toen ik op de fiets op en neer naar mijn werk ging. ‘s Avonds even op mijn tuin het werk doen, welke de meeste prioriteit had.

Het werd gelukkig op deze vrijdag koeler. Ik had op mijn werk in Winterswijk een hoop telefoontjes van zaken welke nog weer geregeld moest worden.

‘s Avonds nog op visite bij mijn coach om samen met mijn man koffie te drinken. Dat was op zich wel ontspannend, waar ik toch ook we hard aan toe was.

Gelukkig had ik die zaterdag geen afspraken, waardoor ik even geen geluid, mensen en drukte om mij heen heb. Eindelijk kon ik die dag geestelijk meer tot rust komen. Ik toch ook wel behoorlijk al met al ook wel veel last gehad van de hitte. Terwijl ik normaal gesproken er redelijk goed tegen kan.

Al met al heeft het daarna diverse dagen geduurd voordat ik mijn structuur en rust hervonden had.

Het was ook wel abnormaal warm die week. Wat ik later vernam, is dat er diverse warmte records zijn gebroken. Ook alles is kurk en kurk droog.  Zelfs al bijna geen water in de beken meer.

Ik denk dat niet alleen de drukte, maar ook het weer van invloed is geweest op mijn gemoedstoestand.

Dit delen