Hoe krijg ik mijn leven weer op de rit

Laatst had ik een gesprek met een vrouw in mijn praktijk over haar kenmerken van autisme. We bespraken hoe het met haar gaat en waar ze tegenaan loopt.

Ze vertelde dat ze het gevoel heeft dat ze alles half doet. Op haar werk dwaalt ze regelmatig af met haar gedachten. Het gaat nog wel OK, maar zelf heeft ze het gevoel dat ze niet meer de werkneemster is die ze vroeger was. Aan het einde van de werkdag gaat ze met een onvoldaan gevoel naar huis.

Ook in het gezin loopt het niet lekker

En ook in haar gezin doet ze voor haar gevoel maar half mee. Vaak is ze moe en heeft ze geen energie meer om een spelletje te doen met de kinderen. Of om een fatsoenlijk gesprek te hebben met haar man. En ook het huishouden zou wel wat extra aandacht kunnen gebruiken, maar daar heeft ze al helemaal geen zin in en energie voor, op de hoogst nodige dingen na.

Corona-maatregelen

En ze merkt ook dat alle Corona-maatregelen en wijzigingen er ook hard ingehakt hebben. Het is haar tot nu toe nog niet gelukt om haar nieuwe draai te vinden en haar leven zo in te richten, dat het weer goed bij haar past.

Dat zie ik bij veel mensen gebeuren. Na de lockdowns mochten er weer een aantal dingen en het leven kwam weer op gang. En nu ligt bijna alles weer stil. Sommigen hebben genoten van de lockdowns en hebben rust ervaren. Zij gaan op zoek naar een manier om binnen alle dingen die straks weer mogen ook de rust te blijven hebben.

Anderen vinden alle maatregelen maar lastig en kunnen niet wennen aan de onduidelijkheid en steeds weer nieuwe veranderingen. Zij snakken er naar om weer terug te kunnen naar hun oude leven, waarin alles goed geregeld en gestructureerd was.

Nieuwe manier van leven met rust en balans

Ben jij nu ook op zoek naar jouw nieuwe manier van leven met rust en balans? Kijk dan eens naar de onderstaande tips en probeer ze uit. Hopelijk vind jij hiermee ook weer jouw rust en manier van leven weer terug.

 

1) Maak een lijst van dingen die niet gaan zoals je zou willen

2) Kies uit de lijst die je bij het vorige punt gemaakt hebt, het belangrijkste item dat je graag anders zou willen hebben

3) Schrijf op hoe je het wel zou willen hebben, de ideale situatie

4) Welke actie kun je hier zelf in nemen?

5) Waar heb je hulp bij nodig en wie kan je hiermee helpen?

6) Start met het aanpassen van deze situatie

7) Doe niet alle situaties op je lijst in één keer, pak er steeds één uit en ga daar mee aan de slag

 

Succes met het krijgen van jouw nieuwe leven met rust en balans!

 

Wil jij dingen ook niet meer half doen?

Ben jij ook op zoek naar rust en en balans voor jezelf? Zodat je dingen niet half doet maar er gewoon helemaal kunt zijn? Op je werk, in je gezin en voor je partner? Zodat je weer lekker in je vel komt te zitten?

Schrijf je dan nu hier in voor mijn gratis webinar Rust en balans op je werk : https://www.lekkerinjevelmetautisme.nl/webinar-rust-en-balans-op-je-werk/. In dit webinar laat ik jou de stappen zien die je kunt zetten om van die enorme, alles overheersende vermoeidheid naar rust en balans kunt komen. Op je werk en in je thuissituatie.

Dit delen