Iedere keer die veranderingen

Voor mij en misschien meer wie autistisch zijn, hebben moeite met iedere keer die wijzigingen en veranderingen. Dat is dan knap lastig om weer structuur terug te vinden

De laatste tijd heb ik het idee dat er ieder keer veel veranderingen zijn.

Als ik inlog op de bank om enkele handelingen te verrichten, zie ik ieder keer een ander scherm. En ook een andere volgorde als een vorige keer.

Ook op het werk in Doetinchem, veranderd het iedere keer. Dat komt omdat ze daar bij het werk met de weg bezig zijn. De ene keer om op parkeerplaats te komen, moet ik iedere keer een andere weg vinden. De ene keer hebben ze de ingang van de poort afgesloten, de andere keer kan je de andere kant niet in. En weer een volgende keer kan je beide kanten niet in, en moet je om rijden.

Ook de werkzaamheden komen iedere keer wijzigingen in, dat komt door de verhuizing, waarbij ook de structuur gevonden moet worden.

Het werk in Winterswijk wordt ook steeds meer en hierdoor ook nieuwe dingen.

Al met al kost dat veel energie. Ik voel me dan erg onrustig worden en ook wel erg onzeker. Ik moet toch een weg vinden om mijn rust te behouden. Dat viel niet mee, want dan krijg ik toch weer wat last van emotie-eten, waar ik toch ook niet vrolijk van word.  ‘s nachts iedere keer wakker en diverse scenario’s draaien in mijn hoofd. Dus toch maar een andere manier vinden. Dan ga ik in mijn vrije tijd meer in rust terugtrekken of lekker wandelen c.q. hardlopen. Op zich helpt dat wel. Anders ga ik er onderdoor.

Nu draai ik meer uren dat dat ik eigenlijk hoef te werken. Op een gegeven moment is er een gesprek geweest tussen mijn klantmanager van het werk en enkele opdrachtgevers van mijn werk in Winterswijk.

Hierdoor werd er door de Sociale Dienst WSW besloten dat mijn werk in Doetinchem stopt per 1 januari 2020. De ene werk in Winterswijk, krijg ik enkele taken meer bij en bij het andere werk in Winterswijk krijg ik een dagdeel erbij.

Afgelopen woensdag heeft mijn coach en ik een gesprek gehad met de HRM manager van het werk in Doetinchem om dit officieel mee te delen.

Dus weer een verandering.

Maar als deelnemer mag ik altijd nog in Doetinchem komen. En ik hoop dit ook enkele keren te kunnen doen. En aan activiteiten deel te nemen.

Op zich is dat laatste een goede ontwikkeling. Aan de andere kant ga ik de contacten welke ik in Doetinchem heb opgebouwd, sinds mijn werksituatie gedoe, missen. Dus een dubbel gevoel. Aan de Stadskamer heb ik toch wel te danken dat ik mij in mijn werk heb kunnen ontwikkelen. Hierbij heb ik ook meer durf gekregen om dingen te vragen en zaken te regelen.

Nu in de komende kerstvakantie, hoop ik weer een goede structuur gevonden te hebben, waar ik goed mee uit te voeten kan.

Dit delen