IJsheiligen, nu voorbij???

De maand mei is altijd, mijn inziens de overgang van de winter- naar de zomermaanden. Dan is er extra werk in de tuinen.

De laatste maanden bleef over het algemeen vrij koud. Eind april en begin mei ook nog diverse nachten nachtvorst. En vorige week een aantal dagen vorst, IJsheiligen?? Voor de moestuin betekend dat je bonen, tomaten- paprika, aubergines en nog enkele meer niet voor half mei moet buiten in de volle grond moet zaaien of poten.
Ook enkele bloemen zoals de middagbloem ook niet voor half mei buiten uitplanten of zaaien.

Afgelopen week heel druk geweest met tuinieren. Ook op mijn werk bezig geweest met verwijderen van onkruid in bloempotten.
Bij onze ex-buren ben ik druk geweest en komende week ook nog daarin bezig. In mijn moestuin bezig geweest met zaaien van stokbonen, kapucijners, suikermais. Koolplanten, diverse soorten selderij en kruiden in de grond gepoot. En wat ik al heb kunnen zaaien/poten is daartussen het onkruid ook gegroeid. Dus even ook weer netjes maken.
.
Ook het onkruid begint aardig op te komen. Dit moet echt bijgehouden worden, anders heb je zo een onooglijke tuin met onkruid, in plaats van een normaal verzorgde bloemrijke tuin.
Na Hemelvaart wordt onze oprit en achter ons huis aangepakt. Er moet nodig herbestrating gerealiseerd worden en nog enkele nieuwe stenen erbij. Dit doe ik niet zelf, maar laten we doen.
In de huis tuin ook diverse bloemen gepoot en gezaaid.
Al met al een drukte rond deze tijd. En maar hopen dat de bloemetjes goed gaan bloeien en goede oogst uit de moestuin.

De komende week zal ik er ook nog veel tijd in het tuinieren insteken… Er is momenteel veel te doen, omdat je ook nog wilt zaaien en poten.

Toevallig had ik wegens het afscheid van afgelopen seizoen van de schildersclub nog bourgondisch schilderen gehad. Dit keer in achter in het Woold, dus het buitengebied. Daar in die hele mooie gezellige verzorgde tuin mooi buiten zitten schilderen. Dit met lekkere hapjes en drankjes erbij. Het was erg gezellig en toch heel serieus bezig geweest. Wel is het zo, als je, zoals ik ben, in detail wilt schilderen is het buiten veel lastiger. Ook ben je gauwer afgeleid door de omgeving. Maar dat is niet erg, want gezelligheid met een niet te grote aantal mensen is het voor mijn prikkelverwerking goed.
Daar hebben ze gras ingezaaid, welke nu ook voorzichtig goed opkomt.

 

Plantjesmarkt.

Sinds enkele jaren is vanuit de volkstuinvereniging een plantjesmarkt. Hier kan je plantjes welke je heb overgehouden met het poten en zaaien er neerzetten en zelf van anderen plantjes en zaad overnemen .

​​Het was dus vandaag mooi weer en op vervolg van mijn vorige versie van mijn weekdagboek is dit ter aanvulling.

Nu was het op Moederdag gepland voor de plantjesmarkt. Dit keer kon je ook gereedschap inleveren, welke je niet meer gebruikt of over heb gehouden. Dit jaar was het minder druk dan vorig jaar. Persoonlijk vond ik dat niet erg. De meeste mensen zijn druk rond Moederdag perikelen. En natuurlijk de voetbal liefhebbers die Feyenoord kampioen willen zien worden.

Ik had ook nog tomaten- aubergine-, paprikaplantjes over. Maar ook zaailingen van knolselderij. Het viel me mee dat er zeker door anderen belangstelling was voor mijn overgehouden spul. Zelf heb ik kapucijners-planten, hosta, en enkele andere bonen kunnen overnemen.

Op deze manier is het ook niet te druk, en kan ik ook met andere mensen een gesprekje voeren.

Deze volkstuinvereniging heeft 2 complexen. Zelf heb ik mijn tuin op een ander complex dan dat waar dit georganiseerd wordt. Ook ken ik verschillende mensen van dit complex. Hierdoor is het ook leuk hoe zij hun tuin hebben ingericht. Ook heb ik met onbekenden gesproken. Zo leer je ook andere mensen kennen.

Door al die hele leuke gesprekken, werd ik toch lichtelijk overprikkeld. Er komt toch veel op je af. Ondanks dat ik het wel leuk vond.

Eerst vanmorgen mijn eigen tuin weer netjes bijgewerkt. Daarna naar huis om te eten. En toen naar de plantjesmarkt. Na de plantjesmarkt nog dat wat ik gekregen heb gepoot en gezaaid.

Thuisgekomen “effe zitten” en even de rust opzoeken na het douchen. Want van al dat tuinwerk rook ik mezelf…. Dus je voelt je erg vies.

Maar al met al was het wel leuk.

Dit delen