Ik blijf mijn leuke dingen doen

Ik ben geen mens om hele tijd thuis te zitten om te “kniezen” . Ik ben een echte doener en haalt vaak voldoening uit de dingen wat ik doe, zeker om voor een ander wat te betekenen.

 Op zich heb ik best wel veel interesses en volgens mijn omgeving ben ik erg actief. Zelf ben ik geen type om alleen maar thuis te zitten en hele dag tv kijken. Dat verveelt mij vrij gauw.

Afgelopen woensdag avond ben ik naar een lezing geweest over vleesetende planten, waarvan de Zonnedauw de meest bekende is. Dan heb ik wel zoiets van, tijd is tijd. Het duurt tot 22.00 uur. Dus vanaf 20.00 uur, nl. 2 uur. Dan vind ik het ook lang genoeg. Anders wordt het me teveel en dan pik ik het niet meer op.

De lezing was zeker heel interessant.

Zoals gisteren heb ik deelgenomen aan de laatste activiteit van KNNV Oost Achterhoek wegens het 100 jarig bestaan van de KNNV (veldbiologie). Een korte wandeltocht van ruim 5 kilometer, waarbij ik ook mensen sprak wie onder andere uit Egmond, Alphen aan de Rijn. Heel leuk. En tevens heb ik iemand blij gemaakt dat ze met mij mee kon rijden naar het evenement. Na afloop waren er nog midwinterhoornblazers wie even hun toontje lieten horen. Hierover heb ik ‘s avonds een stukje over geschreven en foto’s gemaakt. Deze staat vermeld op https://www.knnv.nl/afdeling-oost-achterhoek/jubileumwandeling-15-december-2018

Vandaag heb ik in Barchem 25 kilometer gewandeld. Een hele mooie toch ook met sneeuw erbij. Een hele mooie tocht.

Verder blijf ik ook gewoon schilderen, straks in het voorjaar weer mijn tuin, dieren, geschiedenis/museum bezigheden, Wandelen, joggen, oppashond uitlaten en andere bezigheden.

Ik heb me opgegeven voor de plus vierdaagse in Alkmaar en heb al een hotel geboekt, evenals de inschrijving voor deze 4daagse. Ik ben daar nog nooit geweest. Dus ben benieuwd.

Grote feesten en (grote) kerstmarkten….. Brrrr dat is niets voor mij. Dat geeft te veel prikkels en chaos in mijn hoofd.  Ook is structuur en rust voor mij ook belangrijk. Tussen rust en activiteit, in balans te houden. Anders ga ik overeten (beter gezegd vreselijk snoepen), omdat ik structuur verliest en een naar angstig, chaotisch gevoel krijg.

De werkgever van mijn WSW-dienstverband moet mij geen ongeschreven regels opleggen, waarbij ik alleen maar weg kwijn.

Via mijn coach proberen we de 3 maand te verlengen, want er is meer tijd nodig om mij werk te laten verrichten waar ik weer plezier in heb en welke bij mijn niveau en passies past.

Ik weet dat mijn klantmanager graag heel moeilijk wilt doen, met haar ongeschreven regels. Ook daarom heb ik de rechtsbijstand ingeschakeld. En natuurlijk in hoeverre de juistheid van het toepassen van de participatiewet door de Stadskamer c.q. Werkgever WSW. Kijken hoever we hiermee komen.

Deze mensen kunnen we de pot op om bijvoorbeeld als regel te geven dat ik thuis moet zitten wegens beschikbaar zijn van werk….

Ik ben nu 60 jaar en te oud om ideaal beelden te hebben in het reguliere bedrijfsleven, maar te jong om mijn pensioen naar voren te trekken……  Ik kan toch zo bij zo vergeten als je een zogenoemde afstand heb tot de reguliere arbeidsmarkt.

Dit delen