JuniorCare

Juniorcare gaat een workshop verzorgen over de impact van een persoon binnen het gezin met Autisme. Dit kan zowel het kind als de ouder zijn.
Niemand zal ontkennen dat een persoon binnen het gezin met Autisme invloed heeft op het gezinsleven. Uiteraard is dat bij ieder gezin anders en soms ook per leeftijdsfase kan het zomaar veranderen. Voorop staat dat het om Positieve Interacties zal gaan.

Beide dames Nikkie v/d Werken- Potjes & Roelien v Kemenade werkzaam bij Juniocare zullen dit verzorgen.

Tien gouden regels

Workshop over bewustwording van het eigen gedrag in verschillende situaties

Bewustwording van eigen houding en gedrag i.p.v. alleen naar het gedrag van de ander. Kreten als: “Waarom doe je zo vervelend?” “Zie je nou wel, hij wil gewoon niet luisteren.” en “Wat een rotjoch!” horen we vaak genoeg. Maar horen we vaak “Dat heb ik niet zo handig aangepakt, “Misschien moet ik wat duidelijker zijn,” of “Ik verwacht misschien nog wel te veel van jou.”? Dat horen we zelden. Terwijl een relatie toch zeker wederzijds is en ja ook wij maken fouten. Tijdens de workshop gaan we bewust kijken naar ons eigen gedrag.

De workshop is opgedeeld in de volgende delen:

PREVENTIE:
Kennis zorgt voor preventie. Hierin verduidelijken we de behoeften van degene met autisme.

INTERVENTIE:
Inzicht zorgt voor vergroten van de kijk op de behoeftes van anderen. Bij interventie maken we een vertaalslag van de behoeften van de ander naar de vaardigheden die u nodig heeft om aan de behoeften te voldoen.

AANPAK:
Praktische benadering zorgt voor resultaat! Hierbij worden jullie 10 regels geboden. Deze worden uitgebreid besproken en er is ruimte voor vragen en eigen inbreng.