Lezing Henk Beljaars

 

Mastertrainer NLP en hNLPInzigd

Kroonstraat 12a
6039 AE Stramproy, Limburg

Op de vraag of ik vanuit mijn expertise iets wil vertellen over autisme. Trots als ik ben en meteen ook mijn ego gestreeld heb ik meteen instemmend geantwoord. Daarna ben ik me druk gaan maken over: ”Wat is mijn expertise eigenlijk”.

Als opgeleid analist kan ik gemakkelijk gebruik maken van de aangeleerde vermogens om analytisch te gaan kijken naar mensen en hun omgeving. Als hobby kok is het ook mogelijk om gebruik te gaan maken van zintuigen en hoe die te prikkelen dan wel af te zwakken. Als leraar uitleg te gaan geven over het hoe en waarom. Ik ben vooral over het laatste van mening dat anderen dat veel beter kunnen.

Als trainer en opleider ben ik van mening dat er vooral veel gedacht en bedacht wordt. Het waarnemen is daarmee naar een tweede plan geschoven. Door waar te nemen hoe lichamen reageren en vooral open te blijven bij het waarnemen van onverwachte reacties, is waar te nemen wat mensen motiveert en wat ik van hun kan verwachten als er een taak uitgevoerd wordt.

Tijdens de prominente plek die mij geboden wordt tijdens deze bijeenkomst wil ik dus graag ingaan op de motivatie en houding van mensen met autisme en ook daarbuiten. Wat zijn de positieve aspecten en waarom laten we dit potentieel liggen.

Een positief verhaal over de gemakken en de ongemakken van een specifiek deel van de wereldbevolking. Om er daarna achter te komen dat we echt niet zo verschillend zijn.

Met vriendelijke groet

Henk Beljaars