Me aardig doorheen geslagen, en hand kunnen haven dacht ik

Tegenwoordig krijg ik geregeld te horen dat ik me aardig door de diverse dilemma’s doorheen sla. Maar het eten en drinken is voor mij nog lastig.

Zoals ik in mijn vorige dagboek schreef is, dat er mensen zijn wie bezorgd over mij zijn, en bang zijn dat ik op ten duur een burn-out krijg.

Maar ik ervaar ook dat ik van mijn omgeving verneem dat ik me heel goed doorheen sla van alles wat ik heb meegemaakt en de prikkels van de laatste maanden. En dat ik daar heel goed mee om kan gaan.

Zelf heb ik zoals ik schreef dat ik niet het idee heb, dat ik doordraaf, vooral in mijn hardloop- en wandelsport. De prestatiedrang heb ik bij lange na niet meer zo sterk als in de jaren 90 en latere jaren. Ik merk dat ik ook niet moet streven naar prestaties. Mijn lichaam heeft wel behoefte aan bewegen. Maar mijn geest geef aan, dat ik niet moet werken om hierin een hoger niveau te creëren. Maar gewoon lekker ontspannen bezig zijn. Ik ben zelf ook een “doe”mens. Hetgeen mijn coach wel het idee heeft dat ik hierin teveel doe.

Het heeft zeker veel energie gekost om me in de maatschappij te handhaven en toch mezelf te blijven. Daarin vind ik zelf ook dat ik daarin aardig in geslaagd ben.

Uiteraard blijft er altijd een groep mensen wie me een “rare mislukkeling” of “misbaksel” zien. Maar ook wel van wie aan mij geven dat ik het heel goed doe en mij weet goed en flexibel op te stellen.

Wel heb ik zoals ik ook melde dat ik nog geen draai heb gevonden in mijn eet- en drinkpatroon. Als ik een, voor mij doen, een drukke of rommelige week heb gehad, dat ik neig om toch weer teveel te eten. Vooral in zoetigheid.

Ook heb ik nog moeite om, hoeveel en wat moet ik eten en drinken om mijn gewicht niet onder de 60 kilo moet komen. Nu weeg ik rond de 62 kilo..

Ik heb wel wat met de cijfer 5. Het getal moet voor mijn gevoel deelbaar zijn door 5. Een krom iets van mezelf. Maar dat is iets wat ik (nog) niet uit mezelf uit de weg kan slaan.

Ik zal het handig vinden om tips te krijgen hoe ik mijn gewicht kan behouden en daarbij ook de goede producten te drinken en te eten. Natuurlijk als er getrakteerd wordt, sla ik niet makkelijk een gebakje af…. Maar dan…. neiging om dan daarna weer een “vreetbuit” te krijgen.

Dit delen