Meditatie met 4 windrichtingen

Mindfulness of meditatie kan veel rust geven in je hoofd. En dat geeft een prettig rustgevend gevoel. Maar voor mij niet in een vol programma.

Afgelopen week heb ik een keer een meditatie bijeenkomst gehad met enkele andere mensen. Er zijn daarvan 2 mensen wie een cursus volgt voor begeleiding van meditatie groepen volgt.

Persoonlijk zal ik niet zo’n cursus volgen, maar als deelnemer om hier af en toe deel te nemen vind ik wel prettig. Ik wil daar niet dagelijks mee bezig houden. Want ik merk ook wel als ik te veel van dit soort dingen doe, dat ik dan hele sombere, en vooral angstige gedachten krijg. Maar af en toe om je geest tot rust te laten brengen, is meditatie c.q. mindfulness wel fijn. Het moet voor mij geen verplichting worden.

Het ging dit keer over de 4 windrichtingen. Met welke windrichting heb je de meeste binding mee. Het voorwerk welke je mee moest nemen kan te maken hebben vanuit een windrichting. Maar in dit geval gaat het meer om. Welk gevoel en binding heb je met datgene wat je hebt meegenomen.

Voor mij zijn dat pluchedieren en een schoen waar ik kilometers mee loop.  Een pluchediertje geeft het onbewuste gevoel van geborgenheid en de schoen, waarbij ik aangeef dat hardlopen en wandelen mij ook veel voldoening en rust geeft in mijn hoofd. Het wandelen in de rust en de ruime van het oosten. (Natuurlijk zijn er in andere delen van ons land ook mooie rustgevende gebieden te treffen)

Daarna konden we onze gevoelens met potloden en of krijt op papier zetten.

Op deze wijze is de 2 uur ook zo voorbij.

Maar ik zelf heb wel dat ik niet alleen die 2 uur voor mezelf moet inplannen, maar ook de rust voor de aanvang en daarna dat ik mezelf even kan terugtrekken om weer verder mijn dagelijkse gang te vervolgen.

Dit delen