Mij werd vaak gezegd: GOH wat ben je een actieve- energiek persoon……

Waar haal ik de energie vandaan om zo actief te zijn. Eerlijk gezegd, weet ik het zelf niet echt.

Eigenlijk ben ik niet echt van bewust. Of willen mensen zomaar wat zeggen om hierdoor gespreksstof te hebben. Willen ze mij een compliment geven of (onbewust) een heel andere redenen.
Ik ben, vind ik, toch erg gevoelig voor overprikkeling. En voor mij is structuur toch ook erg belangrijk.

Wat me vaak wel opvalt is dat ik bijna nooit als laatste weg gaat van een (gezellige) bijeenkomst. En ik maak bijna nooit laat. Soms ben ik als eerste weg, omdat ik dan zoiets heb, ik vind het nu welletjes.

Er zijn toch veel zaken waar we nooit heen gaan omdat we daar geen behoefte daar aan hebben. En mij zal je niet makkelijk in een drukke winkelstraat zien, waar de carillon in de kerktoren hoogtij vier. Dat vind ik vreselijk. En veel mensen denken daar anders over.

Maar mijn man en ik hebben niets met familie te doen. Dat scheelt misschien ook. Wat misschien veel mensen wel actief met familie omgaan.

Ik zal het niet weten. Of heb ik toch zo’n bere conditie om in andermans ogen “zo actief te zijn”. Ik weet het eigenlijk niet beter om naast mijn werk en huishouding ook inzetten in de verdere maatschappij.

Zelf zie ik ook wel dat er ook menigeen weinig onderneemt (misschien door omstandigheden) en (noodgedwongen) passief zijn.

Ook heb ik het idee dat ik enkele jaren geleden in mijn activiteiten door dreef, hetgeen ik zelf nu het idee heb, dat ik dit nu veel beter onder controle heb en op tijd maatregelen tref op teveel prikkels en teveel activiteiten. Ik was bijna nooit thuis en was altijd in de weer.

Totdat ik een begeleidster kreeg wie mij erop wees dat ik tegen een burn out liep. Terwijl mijn familie vond dat ik niet eens zoveel deed. Voor hen was “rustmomenten in je dagelijkse bezigheden nemen” voor mij verboden. En het was volgens hen nooit goed genoeg wat ik deed.

Ik slaap best wel veel, meer dan 8 uur en soms meer dan 9 uur slaap ik. En ik ben iemand van de klok, ik hou ervan om op tijd aanwezig te zijn en op tijd weg te gaan. Als het me te druk wordt, trek ik mij meestal terug.

Ik ben zelf van “geen kwaad bewust”, terwijl ik wel bewust probeer leven, zonder mensen te kwetsen en toch eerlijk blijven.

Dit delen