Mijn kenmerken van autisme

Er zijn enorm veel verschillende dingen die erop wijzen dat iemand wellicht autisme heeft. Er zullen veel mensen dingen herkennen, ook mensen zonder autisme. Iedereen heeft namelijk toch zijn vaste patronen in het dagritme waar men zich aan houd, wat dus niet gelijk wil zeggen dat je autisme hebt.
Hieronder ga ik mijn kenmerken van het autisme benoemen.

 • Communicatie
 • Moeilijk vriendschappen kunnen sluiten en onderhouden
 • Geen oogcontact maken
 • Weinig aandacht voor andere mensen
 • Niet kunnen aanvoelen hoe andere zich voelen
 • Niet praten
 • Grapjes niet altijd snappen
 • Geen zin om leuke dingen te doen met onder andere vriendinnen
 • Vaak een glimlach op mijn gezicht zodat ik niet hoef te praten als het slecht met me gaat
 • Slecht over mijn gevoel kunnen praten
 • Niet enthousiast kunnen reageren bij iets leuks
 • Niet durven bellen
 • Gedrag
 • Mijn routines zijn elke dag hetzelfde
 • Bij grote pijnen ( zoals mijn enkel breken ) voel ik geen pijn, bij kleine pijnen ( zoals een sneetje ) heb ik er enorm veel last van
 • Snel warm of snel koud hebben
 • Het liefst heb ik alles op kleur gesorteerd staan
 • Last hebben van fel licht
 • Niet alleen ergens heen durven
 • Enorm onzeker
 • Snel boos worden, vaak om niks
 • Denken dat mensen mij altijd aankijken en slecht over mij denken
 • Niet eten of drinken in gezelschap
 • Continue een hoge hartslag ( boven de 120 ) en hyperventileren door stress

Ik heb een paar vriendinnen die ik niet heel veel zie, maar wel blij ben dat ik ze heb zodat ik soms nog eens de deur uit kom. Ik zit het liefst heel de dag binnen waardoor het voor mij een grote stap is om contact te onderhouden en langs mijn vriendinnen te gaan.

Er zullen er vast nog veel meer zijn!
Ik hoop dat ik mensen zo kan laten zien dat ik ben zoals ik ben door mijn autisme. En ondanks alle ellende die het me vaak geeft ben ik ook blij dat ik de diagnose heb zodat ik weet wat er met me is en hoe het komt dat ik zo ben.

Dit delen