Mooie grote honden gezien en een vervanger gevonden voor Hillary

Ik ben dol op dieren en heb daar ook een goede affiniteit mee. Volgens mijn man komen dieren altijd naar mij toe….. Voelen ze mij aan???

Afgelopen week heb ik voor onze konijn Hillary een maatje kunnen vinden. Dit in een dierenasiel te Doetinchem. Zij deden niet aan koppelen aan je bestaande konijn. Dat moest je dus zelf doen. Bij de vorige opvangen waar ik een konijn heb gehaald kon de weduwnaar c.q. weduwe als het ware zelf een maatje kiezen.

Nu moest ik kijken welk konijn eventueel bij onze Hillary past. Het werd een jong mannetje wie in juni van dit jaar geboren is. Hij had geen naam en hebben we maar Bill genoemd. Een tenger vleeskleurig konijntje.

Dus de koppeling moest ik vanaf het begin doen. En dat is even extra werk en extra opletten. Eerst een week de ren en een hok tegen elkaar aan en in ieder verblijf een konijn erin doen. Dit zodat ze elkaar kunnen zien. Dit een kleine week gedaan. Bill vond in het begin dat hij bij ons woont, alles maar dood eng. De eerste avond had hij nauwelijks gegeten. Het werd iedere dag iets beter, want hij is best nieuwsgierig.

Gisteren voor het eerst proberen bij elkaar te zetten. Nou Hillary vond hem nog een indringer, maar ze hebben elkaar niet gebeten. Vandaar dat we slechts een uurtje bij elkaar zetten. Daarna, wanneer we geen zicht op hen hebben, ze weer afzonderlijk in een verblijf gezet.
Vandaag ging het al een stuk beter. Ze vinden elkaar nog eng. Maar het achter elkaar rennen om op deze manier hun positie te bepalen, was al een stuk minder. Ik denk, en hoop dat deze koppeling zal slagen.

Vandaag heb ik wel heel veel enorme grote honden gezien, 2 landseren en 3 Leonbergers…. Persoonlijk vind ik deze honden heel mooi. Vooral om hun vacht, maar ook de zachtheid en de aard van hun karakter. Ze hebben in huis wel veel ruimte nodig. Ook andere grote honden heb ik getroffen. Dit tijdens een wandeltocht van Kanjers voor Kanjers vanaf camping De Twee Bruggen van 20 kilometer. Zeker ook mooie en leuke honden gezien, toen ik met mijn oppashond van de week aan het wandelen was. Ik ben dan zo’n eentje wie dan lyrisch wordt.

Gisteren had ik kinderboerderij dienst. Het weer was niet geweldig en er was ook die dag sinterklaas intocht. Dus vanmiddag geen bezoekers gehad. Dan heb ik hierdoor de dieren extra aandacht gegeven, zodat ze toch, hoop ik, minder alleen voelde.

Dit delen