Nu 9 kilo kwijt

Wegens een iets te hoog cholesterol ben ik naar een gewichtsconsullente gegaan. Maar nu ben ik bij haar gestopt.

Ik ben aardig afgevallen sinds eind februari 2019. Nu ben ik 9 kilo kwijt. Afgelopen dinsdag ben ik gestopt bij de huidige gewichtsconsullente. Hierover schreef ik al eerder over. Ze was me veel te voortvarend. Ik kreeg, doordat ik schijnbaar te weinig at, last van depressieve gevoelens, werd ‘s nachts wakker van de honger en af en toe licht duizelig. Wegens een lichte overbelasting heb ik een klein beetje last gekregen van mijn knie. Het bleek volgens mijn fysiotherapeut een hele lichte beschadiging te zijn van mijn meniscus.

Hierdoor heb ik ook advies gevraagd aan mijn coach. Zij gaf aan, dat ik zo bij zo genoeg deed aan kracht en sport. Ik moest volgens haar zelfs oppassen dat ik niet teveel doe.  Ik heb in het verleden weleens een (sport)burn out gehad. En toen heeft mijn coach ook een stokkie voor gestoken. Ook vond ze dat ik best wel wat meer mag eten. Want juist als je te weinig binnen krijgt, dat je dan veel eerder gaat snoepen.

Nu hanteer ik de schijf van vijf via het voedingscentrum en gebruik ik mijn coach voor de ondersteuning. En dat bevalt me ook veel beter. De facturen van mijn coach krijg ik wel vergoed, maar die van de gewichtsconsulenten krijg ik niet vergoed. In plaats van magere melk gebruik ik ook halfvolle melk of karnemelk. Want in halfvolle melk zit meer mineralen in te zitten welke je nodig heb.

Ook heb ik emotie-eten-de baas gehanteerd. Daar heb ik ook veel van geleerd. Nl. Fenna Janssen. Haar adviezen, daar kon ik heel veel mee. En dat heeft me tot nu toe goed geholpen. Het is een online sessie geweest.

Met mijn knie gaat het nu weer goed. Bij ons zitten enkele hele goede fysiopraktijken. In dit geval ga ik naar dezelfde fysio, waar ik ook aan fysio-aktief mee doet. Fysio-aktief doe ik al enkele jaren en dat gaat goed.

Volgens de theorie heb ik nu een gezond gewicht. Ik wil nog een paar kilo kwijt. Maar liever in een veel langzamer tempo dan tot nu toe het geval is. In de zomervakantie wil ik eens mijn bloed laten prikken via mijn huisarts hoe de waarden van mijn bloed zijn. De assistente gaf aan dat voor cholesterol niet in hun praktijk zelf kan, maar dat ze dan wel een laboratoriumformulier mij meegeven om daarmee naar het ziekenhuis te gaan.

Dit delen