PGB mag ik nog houden….

​​Ik ontvang al vanaf 2011 a 2012 PGB, maar ja het wordt wel steeds lastiger om deze te behouden. Dit wegens al die bezuinigingen welke de Overheid en nu WMO van de gemeente doen.

Afgelopen week was het wederom spannend. De week ervoor heb ik veel prikkels gehad door allerlei besprekingen bij bedrijfsverpleegkundige, arbeidsoverleg met werkcoach, (feestelijke) bijeenkomsten en alles wat erbij hoort. Dat heeft zeker heel veel impact gehad op mijn geest. En dan krijg ik enorme nare angstgevoelens. Alle geluid komen dan dubbel zo hard naar binnen. Als je een fontein ziet en hoort klateren, klinkt het dan alsof er een storm van water is. Chaos in mijn hoofd. En zo nog wel meer….  Dus ik moest geregeld de rust op zoeken om dit allemaal te moeten verwerken.

Daarnaast was er nog de spanning, hoe zal het aflopen met de beslissing rond mijn PGB.
Ik kreeg afgelopen dinsdag een mail, omtrent de voortgang rond deze PGB. Dat is goed afgelopen. Ik blijf mijn ambulante begeleiding behouden….. en met een iets lagere bedrag, welke op jaarbasis 150 euro minder is. Mijn begeleidster was ook hier heel content mee.
Donderdag kreeg ik de brief hierover. Dit geld voor 3 jaar, Een mooi lang termijn waar we gelukkig mee verder kunnen.

Mijn begeleidster heeft ook ingezet dat ik meer uren hersteld gemeld kan worden. Dat is afwachten of het lukt. In eerste instantie 24 uur. Afwachten of dit lukt.  Op ten duur wil ik rond de 28 tot 32 uur hersteld gemeld worden en de resturen van mijn dienstverband van 36 uur gebruik kan maken van eventueel een seniorenregel vanuit mijn WSW-cao.

Afgelopen week ook evaluatiegesprek gehad met mijn baas, de hrm-functionaris en mijn begeleidster. Vanuit mijn werk waren ze eerst sceptisch over toen ik daar kwam. Maar deze is nu weg. Want ze zijn heel tevreden hoe ik momenteel mijn werk doe.

Komende dinsdag moet ik naar de controle consult bij de cardioloog. Dit vanwege de VSD welke ik heb. Een gaatje in de hartkamer tussen de hartboezems. Maar ik denk dat dit wel goed komt. Ik hoop nog wel onder controle te blijven, omdat ik een vergroot risico heb van hartfalen.

Maar gelukkig mag ik mijn PGB behouden…. Wat een opluchting. En dat ik ook bij mijn huidige begeleidster mag blijven.

Dit delen