Pittige wandelweek gehad.

Ik houd van hardlopen, duursport en zwemmen. Ook valt het wandelen voor mij onder deze categorie. En het wandelen doe ik regelmatig.

Voordat ik begon met de Sallandse 4 daagse, was het dusdanig weer, dat ik mijn tuin winterklaar kon maken. Ook heb ik geholpen in de tuin van onze ex-buren. Dat was al behoorlijk intensief, maar wel bewust dit rustig aan gedaan.

Ondanks dat ik regelmatig wandel heb ik de laatste maanden eigenlijk te weinig 30 kilometer of meer gewandeld voor deze Sallandse 4 daagse waar ik mij voor de 30 heb opgegeven.

En dat heb ik geweten. De eerste dag heb ik al twee flinke blaar opgelopen onder de bal van de voet. Zeker 1x zo groot als een 2 euro muntstuk. Hiermee naar de EHBO geweest om deze goed af te laten plakken.

De EHBO heeft de blaren direct met leukoplast afgeplakt. Dat was achteraf gezien niet verstandig. Het bleef pijnlijk prikken. Ook de 2e dag.

Dus ik heb even in mijn voeten EHBO kistje gekeken en vond nog een second skin. Dus voorzichtig de oude pleisters afgehaald. En daarna voorzichtig de second skin en nieuwe leukoplast opgedaan.

De derde dag heb ik het kalmer aan gedaan en een keer vaker pauze. Het ging een heel stuk beter. Natuurlijk voelde ik mijn spieren wel. En ook de 4e en laatste dag ging het redelijk. Hierdoor kon ik toch op de 30 “blijven”. Anders had ik leuke acts en natuur onderweg moeten missen. Dus ik heb deze Sallandse 4 daagse voor de 3e keer volbracht.

Doordat ik te weinig lange tochten heb gelopen, kon ik het ook merken in mijn spieren. Dus ook wel last van spierpijn. Want afgelopen zomer liep ik toch veel vlotter en had ik geen last van blaren. Ook is het voor mij ruim een uur heen en ruim een uur terugrijden van en naar Raalte.

Om 5.30 uur opstaan en net rond 6.45 uur wegrijden. En ik was zo rond 17.00 uur weer thuis. Dat vind ik eigenlijk vermoeiend genoeg.

Het was een leuk goed georganiseerde 4daagse. Enkele keren, vooral de laatste dag waren er veel lange stukken tussen. Zelfs langs een 80 en 60 kilometer wegen. Maar er waren ook leuke acts en af en toe muziek. Soms vond ik de muziek wel erg hard. Maar het duurde niet lang, omdat je er gewoon voorbij wandelt. Al met al deden er rond de 3300 deelnemers mee.

Als ik daar de 40 wilt wandelen, dan is het verstandig om daar te overnachten. En natuurlijk ook meer langere wandeltochten maken. Maar ja, de tijd ontbrak er ook.

Zaterdag heb ik heerlijk uitgeslapen en thuis allerlei dingen gedaan. En het was ook alvast wennen door de verandering van de tijd.

Zondag heb ik met de wandelvereniging de 10 kilometer in plaats van de 15 om mijn lichaam te herstellen. Ook een collega van mij heeft meegewandeld.

Het was prachtig weer in dat Montferland. En het liep erg lekker. Dus af en toe rust doet ook wonderen.

Eerst diverse weken niet te lange tochten, en daarna weer opbouwen voor de meerdaagse tochten in het voorjaar. Het lichaam heeft toch ook rust nodig.

Dit delen